Inget nytt

Almis ligger fortfarande och göttar sig i magen. Just nu är det gympa på schemat där inne. Trycker fint på revbenen.

Igår hjälpte jag bror att hitta kostym till studenten. Han kommer bli så fin. Gud vad tiden går snabbt. Känns som om det var igår han var så oblyg och gärna ville sova tillsammans med storasyster i hennes säng.

Var på besök hos barnmorskan idag och allt såg fint ut. Nästa besök är den 9e, så tills dess hoppas vi att knodden kikat ut. Snälla.

Vilket som, jag lever men ingen Almis i sikte.

Utan att låta äcklig

Man tager vad man haver. Och har man inget presentpapper tar man folie.
Hittade en liten sak till Hjärtat på stan.





Jag tror Almis börjar götta ner sig ganska bra i bäckenet. De senaste dagarna känns det lite skumt i ljumskarna. Som om jag sträckt mig. Det strålar lite på insidan av låren. Kanske någon nerv?

Och hur tusan ska jag beskriva följande utan att låta äcklig. När jag sätter mig ner känns det lite.....eum.. Något i stil med huvudet-är-på-väg-ut-och-tar-emot-lite-när-jag-ska-sitta.





Tills vidare - gött ska gött ha

Rebecca

Toabesök

01.37 hörde jag hur han där uppe slog en drill. Läskigt lyhört. Trodde för en sekund att han pissade mig i örat. Och jag verkar inte vara den enda som gör min knipövningar. KsssSssssss-tyst 3 sekunder- Kssssss..ss..ss.s....Dropp dropp.

Väntar på proppen som är hos frissan. Sedan traskar vi vägen hem till henne för lite umgänge. Lite trevligt sällskap då Hjärtat endå jobbar till 02. Jag har shorts på mig idag. Känner mig naken och nästan lite vulgär med denna kula. Men ack så skönt att slippa blöjbaks-mammabyxorna!

Mys och bus







Tills vidare - :))

Rebecca

När pappan i huset inte är hemma dansar mamman på bordet

Jag roar mig med att rengöra köksredskapen. Disktrasor är äckliga! Punkt. Diskborstar med. Punkt. Diskmedel på lite papper funkar att torka av bord och diskbänk med för min del. Det tar emot att vidröra dessa disktrasor. Handsprit och ytsprit är förövrigt gudarnas gåva till folket (enligt min mening). 




Låt allt ligga i Klorinlösning (klorin+vatten) i 30 min. Skölj, skölj, skölj sedan med vatten.

Stoppa till sist ner allt i kokande vatten någon minut och skiten är som nytt! Mirakel för oss bacillrädda och ekonomiskt också för den delen.


Bara så ni vet :)



Tills vidare - städMaja

Rebecca

5 days to go

5 dagar kvar till BF idag. Inom 20 dagar har vi blivit päron.
Det känns som om jag får äta upp min första gissning på att Almis ska kika ut idag. Inga förvärkar, ingen slempropp och inget vatten. Känns väldigt avlägset med barnafödande just nu.

Jag är fortfarande glad att jag kan sova nätterna igenom utan toabesök, smärta eller dylikt. Dock är mina dygn ganska omvända men jag snittar nog på 7 timmars sömn i alla fall.



Jag vet inte hur ni fördelar erat utrymme i kylen. Hjärtat har en egen hylla högst upp i vårat i alla fall.



18 april - Frida 3440g
19 april -
20 april -
21 april -
22 april -
23 april -
24 april - André
25 april - Frida 3650g
 
26 april - Madde, Jag
27 april - Tesse 
28 april - Eve 3300g, 48cm
29 april - Hilda, Cacki
30 april - Martina, LillSara
1 maj -  Matilda 3500g, 50cm
2 maj - Jessica, Caroline N 3750g 
3 maj - Sofia 49cm
4 maj - Emelie, Patrik, Veroniqa, Lina 
5 maj - Oscar, Emma B
6 maj - Tonne, Millan, Emma
7 maj - Hjärtat, Caroline, Barnmorskan, Thesa, Emma C
8 maj - Kattis, Frida L
9 maj - Sofie, Marie, Jag 
10 maj - Mamma
11 maj - Sara 
12 maj - Laila, Fanny
13 maj - Bella, Johan
14 maj -



Tills vidare - vi kan gå genom eld

Rebecca

risk för mespropp

Idag gjorde vi hemmagjord falafel i pitabröd till middag. Satt som en smäck!




Måste ringa 3s kundtjänst. Tycker dom försöker blåsa mig på pengar hela tiden! Måste bra samla lite mod och stå på mig. Annars är det risk för att det som vanligt blir såhär:

Det är väl inte meningen att jag ska betala så här mycket!? Det står det inte i avtalet. Jaha, det säger du. Men....nehe okej. Jag ska till och med betala det dubbla? Jo men självklart kan jag göra det. Och lite dricks? Jo men det fixar jag, absolut. Förlåt att jag ringde och störde. Tack.







Tills vidare - du och jag

Rebecca


Tisdag

Vi har öppnat balkongdörren och insuper den friska regnluften. Har varit vaken länge men vi ligger och drar oss under våra duntäcken. Undra om jag kan få frukosten serverad idag. Om jag tjatar lite snällt kanske. Nej jusde, det brukar ge motsatt effekt och en sur sambo. Jag ska pröva om telepati kan ge önskat resultat. Återkommer....

Sommardag i april

Hjärtats lediga dag och vi åkte till svärmor i Alunda och grillade. Befolkningen satt och stekte halvnakna och helsvettiga i solen medans preggo-Becca tillslut gav upp och satte sig med en tidning i skuggan.

Men dra upp tröjan lite i alla fall älskling, det ser så varmt ut, tyckte Hjärtat.
Jaha vaddå, och sola kaggen och kärlekshandtagen med tillhörande bristningar? Nej du, dom blir inte fagrare av lite bränna.








Hjärtat: Tänk, jag ska bli pappa.
Jag: Ja, någon kommer ropa pappa efter dig om 1 år.
Hjärtat: Tänk om du ringer och säger att det är dags när jag är på jobbet. Jag kommer bli så nervös och köra av vägen och får ringa dig och säga att du får ta taxi in.


Nu är det inte långt kvar. Det visar sig om Hjärtat kan hålla nerverna i styr eller om det blir taxi in...


Tills vidare - sommarbris

Rebecca

Vecka 39 knackar på

Vecka 39 är här. 7 dagar kvar till BF.
För Almis del händer det inte så mycket spännande där inne. Han är färdigbakad och väntar i princip på dagen D, när det nu än må bli.
Ca 50 cm och omkring 3400 gr.
På film börjar förlossningen typiskt med att vattnet går – mitt i en folksamling, såklart – och fortsätter med ögonblickliga sammandragningar. Att fosterhinnorna brister sker i mindre än 15 % av fallen och även om det sker så brukar bebisens huvud fungera som propp vilket gör att det rinner lite, snarare än en ren forsränning.


Kaggen vecka 39+0





18 april - Frida 3440g
19 april -
20 april -
21 april -
22 april -
23 april -
24 april - André
25 april - Frida 3650g 
26 april - Madde, Jag
27 april - Tesse 
28 april - Eve 3300g, 48cm
29 april - Hilda, Cacki
30 april - Martina, LillSara
1 maj -  Matilda 3500g, 50cm
2 maj - Jessica, Caroline N 3750g 
3 maj - Sofia 49cm
4 maj - Emelie, Patrik, Veroniqa, Lina 
5 maj - Oscar, Emma B
6 maj - Tonne, Millan, Emma
7 maj - Hjärtat, Caroline, Barnmorskan, Thesa, Emma C
8 maj - Kattis, Frida L
9 maj - Sofie, Marie, Jag 
10 maj - Mamma
11 maj - Sara 
12 maj - Laila, Fanny
13 maj - Bella, Johan
14 maj -



Tills vidare - G´natt

Rebecca

Skapelser

Barnvagnen är bäddad. Almis ska veta att hans mamma inte är en mamma som ställer sig och stryker i onödan. Killen får gosa i skrynkliga sängkläder och bodysar. Det har jag gjort hela livet och inte tusan blev det mindre folk av mig. Tror jag..






Gipsavgjutningen är monterad på en pannå. Ska skriva dit födelsedatum, vikt och dylikt på magen när knodden anlänt.






Tills vidare - mys

Rebecca

Jag vågar inte ens tänka på vad som kan försiggå i tvättstugan



Det sker en hel del märkliga saker i detta trapphus. Inte nog med discopojken våningen över, som förövrigt måste vara född med betongskorna på, eller så är han bara kolosalt tung med tanke på att hans steg knappast kan benämnas som lätta när han går fram och tillbaka där uppe.

 En galge har hängt på porthandtaget så att dörren inte ska stängas. Förmodligen för att någon väntat besök från en person utan nyckel. Men hallå, en galge!? Uppfinningsrikt i alla fall.

Sedan står fönstren i trapphuset på vid gavel varje dag. Jag stänger fönstret för att sedan mötas av att det står på vid gavel igen. Ingen big deal kan tyckas. Om det inte vore för att fönstret är precis brevid våran dörr och det stinker rök utifrån som då letar sig in i våran lägenhet.

Det pyttelilla förrådet för barnvagnar på bottenplan kikade vi in härom dagen. Och där inne finner man en liten barnvagn och en cykel! På dörren står det fint "barnvagnar". Vad tusan gör en cykel där inne!? Denna damcykel gör att våran barnvagn inte skulle få plats.

Jag vågar inte ens tänka på vad som kan försiggå i tvättstugan. Människor som dansar runt i grannarnas underkläder och äter tvättmedel kanske?

Märkligt...



Tills vidare - hmrf

Rebecca

Axplock av påskhelgen

Spelar kort på mammas balkong med syrran medans tvättmaskinen gick varm. (Bara för att det är påsk kommer man inte undan men tvätten dessvärre. Hade lite nya Almis-outfits som behövde tvättas, och sängkläder, och underkläder, och gosedjur till Almis, och...ja ni fattar)





Mamma bjuder på ljuvlig sallad. Vad sägs om fetaost, avokado, soltorkade tomater, rädisor, sockerärtor, champinjoner och kräftstjärtar? Jag klagade minsann inte!





Åker till Bälinge på 30-års fest.




Jag ger helgen 5 av 5 påskägg.
Nu ska jag läsa vidare i min kriminalroman...


Tills vidare - ohoj!

Rebecca

Uppe med tuppen

Goood morgon!
Vad tusan gör ni uppe nu!? Nehe, vänta, är det bara jag som är vaken? Okej, lät mer rimligt.
När hjärtat gick till jobbet i ottan rullade jag över på hans sida av sängen. Ligga och snusa kudde som luktar min karl är mys, och gammal vana. Skuttade upp och tog med mig lite blåbärssoppa och skorpor för att sedan krypa ner i sängen igen. Så nu ligger jag i sängen och äter skorpor.. På Hjärtats sida. Och han hatar smulor i sängen!! Själv tycker jag det kliar ganska fint.
Ska försöka lösa mysteriet om hur man infogar bild från iphonen, antar att man behöver en sån där App.

Nice

Efter lite googlande har jag lyckats klura ut hur man bloggar från iphonen. Säg något man inte kan googla fram. Livsfarligt. Däremot vet jag inte hur man infogar en bild. Måste googla vidare. Eller "gåggla" som min kära mor säger, väldigt fin engelska där...

kör i 900

Nej då, här föds det inga barn. Full rulle helt enkelt.

Fika på stan, shopping, hämtat barnvagnen, spelat massa kort, tvättat, varit på middag hos kära mor, och idag var vi bjudna på påskmiddag hos svärmor. Imorgon är vi bjudna på 30-års fest. Så det är fullt upp. 

9 dagar kvar till BF. Det känns i kroppen. Jag blir väldigt slut och orkar sällan vara borta på galej i många timmar innan jag längtar hem till sängen. Dock har foglossningen demonstrerat mer och mer. Får nästan ångest av att bara lägga mig i sängen. Då vet jag att det snart är dags att vända på mig, och detta är ingen lätt match. Det gör o n t !


Nu är jag trött. God natt och glad påsk. Kluttrar ihop något i morgon.


18 april - Frida 3440g
19 april -
20 april -
21 april -
22 april -
23 april -
24 april - André
25 april - Frida 3650g 
26 april - Madde, Jag
27 april - Tesse 
28 april - Eve 3300g, 48cm
29 april - Hilda
30 april - Martina, LillSara
1 maj -  Matilda 3500g, 50cm
2 maj - Jessica 
3 maj - Sofia 49cm
4 maj - Emelie, Patrik, Veroniqa, Lina 
5 maj - Oscar, Emma B
6 maj - Tonne, Millan, Emma
7 maj - Hjärtat, Caroline, Barnmorskan, Thesa
8 maj - Kattis, Frida L
9 maj - Sofie, Marie, Jag 
10 maj - Mamma
11 maj - Sara 
12 maj - Laila, Fanny
13 maj - Bella, Johan
14 maj -




Tills vidare - thats it

Rebecca

För det har jag bestämt


Här har ni oss. Vecka 38+3. 11 dagar kvar.

Nej nu drar jag snart ut och shoppar lite med Hjärtat.


När får man de där skattepengarna egentligen? Jag vill fixa klart min kaluffs hos frissan.
Dessvärre blev jag återbetalningsskyldig (noooo!), men Hjärtat får slantar tillbaka (score!). Så det blir frissan när hans pengar trillar in har jag bestämt. Oh vad jag älskar gemensam ekonomi!



Tills vidare - jag börjar pensla, jag fick en känsla

Rebecca

Vad hände!?

I natt i sängen innan sovdags.

Jag: Älskling, skulle du bli rädd om du såg 2 ögon stirra in genom springan i persiennen nu?
Hjärtat: Nej, varför skulle jag bli det?
Jag: Meh, klart du skulle!
Hjärtat: Nej jag skulle inte bli rädd. Jag skulle veta att det bara var Gollum. Och han letar ju bara efter ringen. Och vi har ju inga ringar så han tittar bara in, sen går han.

Ööööh, va!?
Dålig, övertrött humor kan tänkas. Men i detta fall var han inte så trött, så bara ett solklart fall av dålig humor.

Idag är det fika på schemat. Men personen i fråga har inte hört av sig... Kom igen nu Vånkan, annars måste jag hänga ut dig i bloggen som en svikare. Jussde!





Mina mest använda byxor innan graviditeten. Vad hände!?
22 kg plus och klämvänliga lår hände.




Tills vidare - sicken tur

Rebecca

Det är ju inte fy skam det heller!

Idag svängde Matilda med karl och dotter förbi och lämnade bilbarnstolen vi köpt av dom och demonstrerade hur den sätts på plats. 
Ur den fina bilen och med solbrillorna på plats, sådär stencoolt, skuttade de glatt ur. Snygga människor med en underbar dotter. Herre gud, tänk, vi ska också bli en sådan liten familj. Minus den flashiga bilen, minus det coola utseendet och säkerligen minus ett väluppfostrat barn. But hey. Det är ju inte fy skam det heller!

Nu dräller Almis grejer överallt här i lägenheten. Man kan nästan tro att han äger stället.

 

 



18 april - Frida 3440g
19 april -
20 april -
21 april -
22 april -
23 april -
24 april - André
25 april - Frida 3650g 
26 april - Madde, Jag
27 april - Tesse 
28 april - Eve 3300g, 48cm
29 april - Hilda
30 april - Martina, LillSara
1 maj -  Matilda 3500g, 50cm
2 maj - Jessica 
3 maj - Sofia 49cm
4 maj - Emelie, Patrik, Veroniqa, Lina 
5 maj - Oscar, Emma B
6 maj - Tonne, Millan, Emma
7 maj - Hjärtat, Caroline, Barnmorskan, Thesa
8 maj - Kattis, Frida L
9 maj - Sofie, Marie, Jag 
10 maj - Mamma
11 maj - Sara 
12 maj - Laila, Fanny
13 maj - Bella, Johan
14 maj -




Tills vidare - guld

Rebecca





Jag undrar vem "han" är

Härom dagen damp det ner i brevinkastet. En lapp från föreningen. Där kunde läsas att folk stördes av någon i denna trappuppgång efter klockan 22. Ha! Det kan ju inte vara någon annan än "han", våningen över. In your face tänkte jag. Nu slipper jag ta mig i kragen och skriva en egen liten lapp till denna granne. Nu blir det tyst och skönt. Men killen är inte blyg utan dunkar på i vanlig ordning. Och basen vibrerade oss till söms i natt efter 12 slaget. Just nu är det åter igen disco där uppe. Jag undrar vem "han" är....


18 april - Frida 3440g
19 april -
20 april -
21 april -
22 april -
23 april -
24 april - André
25 april - Frida 3650g 
26 april - Madde, Jag
27 april - Tesse 
28 april -
29 april - Hilda
30 april - Martina, LillSara
1 maj -  Matilda 3500g, 50cm
2 maj - Jessica 
3 maj - Sofia 49cm
4 maj - Emelie, Patrik, Veroniqa, Lina 
5 maj - Oscar, Emma B
6 maj - Tonne, Millan, Emma
7 maj - Hjärtat, Caroline, Barnmorskan, Thesa
8 maj - Kattis, Frida L
9 maj - Sofie, Marie, Jag 
10 maj - Mamma
11 maj - Sara 
12 maj - Laila, Fanny
13 maj - Bella, Johan
14 maj -



Tills vidare - ojoj

Rebecca

Gravid i vecka 38

Jajomensan, igår gick jag in i vecka 38 och idag är det 13 dagar kvar tills dagen D är beräknad
.
Ska blir så spännande! Får man säga att man längtar efter förlossningen? Det är nog nu alla mammor där ute skrattar åt mig och tänker "Stackars lilla flicka vet inte vad det är hon pratar om. Du kommer ångrar att du någonsin yttrat dessa ord i samma stund du ligger där med plågsamma smärtor och önska att ungen kunde trollas ut!"
Kanske, men just nu känns det så spännande. Vilken grym upplevelse! Vilken enorm prestation. Jo jag säger det, jag längtar till förlossningen.

Trots 9 månader som gravid har jag svårt att säga att jag älskar det lilla pyret i magen. Jag har svårt att säga att jag längtar efter Almis och att vi blir galna här ute av längtan. Det är för stort.
Jag måste kunna se och känna på denna lilla skapelse innan jag kan förstå, innan jag kan måla hela världen rosa och överrösa vårat barn med ljuva kärleksförklaringar och skrika ut min kärlek.




Barnet

De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Barnet är ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3,2 kg. Det växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.



Dags att packa BB-väskan. Våran är knappt påbörjad...


Tills vidare - makalöst

Rebecca


Dessa dagar

 

Lördagen blev sådär trevlig som den kan tänkas bli. Årets första grillning, lite innebandy SM och skitsnack med underbara tjejor långt in på nattetimmarna.

Söndagen blev en total mysdag med Hjärtat.

Idag pinkade jag i ett rör och drog till barnmorskan för extrakoll. Alla värden såg perfekt ut och jag blev nästan lite besviken och kände mig som en hypokondriker. I helgen hade inte urinproven alls sett bra ut. Men hon förklarade att det kan gå upp och ner så det var inte alls konstigt. Jag skulle höra av mig om jag började känna mig dålig. Annars är nästa besök den 29e som planerat.


Sedan åkte jag förbi Proppen som satt på balkongen och solade. Vi drog och käkade sushi och sedan traskade vi på på stan en stund. Shoppade lite kläder till Almis. Vädret idag har varit helt makalöst. Synd att jag tryckt mig i en stickad tajt långtröja, jeans och vindjacka och inte riktigt kunde njuta fullt ut av den gassande solen. Förbannade mitt icke gravid och- väder vänliga klädval.


Nu är jag åter igen helt slut och känner av foglossningen. Jag skådar mot soffan och konstaterar att jag inte är den enda som är trött. Somnar man med fjärrkontrollen i ansiktet tror jag man är ganska slut.






Tills vidare - kärlek

Rebecca






Vad Almis vill ha idag

Nelly.com:

 
 


Ellos.se:



Snart kan vi stryka första gissningen här.
(Någon måste ju gissa på den 28e, stressande med glappet där!)

18 april - Frida 3440g
19 april -
20 april -
21 april -
22 april -
23 april -
24 april - André
25 april - Frida 3650g 
26 april - Madde, Jag
27 april - Tesse 
28 april -
29 april - Hilda
30 april - Martina, LillSara
1 maj -  Matilda 3500g, 50cm
2 maj - Jessica 
3 maj - Sofia 49cm
4 maj - Emelie, Patrik, Veroniqa, Lina 
5 maj - Oscar, Emma B
6 maj - Tonne, Millan, Emma
7 maj - Hjärtat, Caroline, Barnmorskan, Thesa
8 maj - Kattis, Frida L
9 maj - Sofie, Marie, Jag 
10 maj - Mamma
11 maj - Sara 
12 maj - Laila, Fanny
13 maj - Bella, Johan
14 maj -




Tills vidare - danke

Rebecca




babyrosa

Idag bär jag en babyrosa T-shirt. Inte min favofärg men detta arvegods är faktiskt väldigt bekvämt när ingenting annat känns som det passar.


Nu var det länge sedan man fick en skymt av sina egna fötter. Inget mig emot. Fötter är väl knappast kroppens vackraste del.



Idag, vecka 37+6. 2 veckor kvar.


Kan någon förklara för mig hur man ska se ut på dessa bilder egentligen? Står framför spegeln, livrädd (smärre överdrift) att Hjärtat ska klampa in och garva där jag vrider mig i olika poser och ler för mig själv med magen i vädret. Ska man le? Ska man titta in i kameran? Och hur håller man i en Iphone utan att handen ser totalt förvriden och abnorm ut? En konst jag inte lärt mig på långa vägar i alla fall.


Ska fixa lite grejs, sen ska jag grilla med herrskapet från igår. Gud vad trevligt! Kan man få frisk-luft-och-sol-överdos efter lång tids inomhusisolering? I sådana fall kan jag vara i riskzonen...


Tills vidare - lördag

Rebecca

Nattlig konversation.

Hjärtat (mumlar sömndrucket): Älskling, nu låter du sådär igen. Du snarkar.
Jag (stött och intar försvarsposition): Va? Nej! Du ska inte säga nått. Du smaskar ju alltid när du sover! Du gjorde det nyss. Smaskpelle!
Hjärtat (trött och irriterad): Ja, men nu är det du som snarkar så håll käften!

Whaaat!
Bad min sambo mig just att hålla käften!? Med hakan nere i madrassen lyckades jag få fram ett fnys och vänte mig så tvärt och demonstrativt det någonsin går med foglossning (Tog förmodligen närmare 5 minuters stånkande och en guppande säng, plus några svordommar. Vilket resulterar i en ytterst dålig demonstration!)

Har en känsla av att min älskade sambo inte har ett minne av denna konversation idag, och därmed kommer lindrigt undan. Men när han ber mig hålla käften blir jag uppriktigt förvånad. Det skär sig så när det kommer ur hans söta lilla mun. Som tur var kan jag nog inte ens räkna förekomsten av liknande uttryck på min ena hand ens en gång.

Men det här ska han nog få höra!


Idag vankas det trevligt sällskap åter igen. God morgon förresten!



Tills vidare - :)

Rebecca

Sicken lång dag

Barnmorskan ringde idag och jag berättade att urinen påvisade protein.
- Okej, då vill jag att du kommer in till mig på en gång!
Trodde nästan jag skulle göra på mig i byxan. Berättade sedan om blodtrycket som legat bra och då blev hon genast lugnare. Pheuw! Fick en tid på måndag och hon bad mig hålla koll på blodtrycket och urinen under helgen och ringa förlossningen om något skulle förvärras.



Har spenderat hela dagen och kvällen med Proppen och Matilda (med dotter). Jag har varit ute i solen hela dagen. Har fått mig frisk luft och solsken så det borde räcka flera veckor nu. Lunch i stadsparken, en sväng på stan, lite promenad och ännu lite till. Minns inte när jag gick så mycket under denna graviditet sist. Helt slutkörd nu! Sedan bjöd Matilda på tacos hemma hos sig.  




Ska trycka mig ner i soffan brevid Hjärtat och mysa lite.




18 april - Frida 3440g
19 april -
20 april -
21 april -
22 april -
23 april -
24 april - André
25 april - Frida 3650g 
26 april - Madde, Jag
27 april - Tesse 
28 april -
29 april -
30 april - Martina, LillSara
1 maj -  Matilda 3500g, 50cm
2 maj - Jessica 
3 maj - Sofia 49cm
4 maj - Emelie, Patrik, Veroniqa, Lina 
5 maj - Oscar, Emma B
6 maj - Tonne, Millan, Emma
7 maj - Hjärtat, Caroline, Barnmorskan, Thesa
8 maj - Kattis, Frida L
9 maj - Sofie, Marie, Jag 
10 maj - Mamma
11 maj - Sara 
12 maj - Laila, Fanny
13 maj - Bella, Johan
14 maj -




Tills vidare - Snark

Rebecca

Aj då

När jag var hos barnmorskan sist tog jag upp min huvudvärk och ögonflimmer och frågade om det kunde vara en början på havandeskapsförgiftning? Och då blodtrycket var lätt förhöjt så bad hon mig komma tillbaka på fredag för ny provtagning.
Jag pratade med älskade mor som tog hem lite utrustning så att jag kunde göra det själv hemma. Blodtrycket har varit helt okej, lite högt ibland, men nu visade urinprovet på protein, vilket kan vara lite bekymrande. Ska göra nytt urinprov i morgonbitti och se om det visar samma. Så i morgon ska barnmorskan ringa för att höra resultatet. Urs och fy...


Fakta:

Havandeskapsförgiftning i lindrig form drabbar ungefär 2 procent av alla gravida kvinnor. När man drabbas av havandeskaps-förgiftning stiger blodtrycket och äggvita, protein, läcker ut i urinen. Vid havandeskapsförgiftning kan moderkakans funktion vara nedsatt. Det kan leda till att näringstillförseln till fostret minskar och att fostret inte växer som det ska.

En svårare form av havandeskapsförgiftning kan leda till krampanfall (eklampsi) med risk för hjärnblödning, koma, hjärtsvikt, lungödem, njurskada eller rubbningar i blodets förmåga att levra sig. Det är ett tillstånd som kan vara livshotande för både mor och barn men som är mycket sällsynt i Sverige tack vare regelbundna kontroller hos barnmorskan.

Vila är en viktig del i behandlingen av havandeskapsförgiftning. Blodtryckssänkande läkemedel kan minska risken för komplikationer. Oftast krävs sjukhusvård med täta kontroller för både mamma och barn.

Man vet fortfarande inte riktigt vad som orsakar havandeskapsförgiftning, men det finns faktorer som innebär en ökad risk att insjukna.


Symptom:

Högt blodtryck och äggvita, protein, i urinen är tydliga tecken på havandeskapsförgiftning.

Andra tecken kan vara svullna händer, fötter och ansikte samt snabb viktökning. De flesta gravida kvinnor känner sig svullna under graviditeten, men om svullnaden blir kraftig och inte minskar över natten bör du kontakta din mödravårdscentral.

Flimmer för ögonen, huvudvärk och smärta i övre delen av buken kan vara tecken på en allvarligare form av havandeskapsförgiftning.

Sjukdomen går oftast över inom två veckor efter förlossningen



Tills vidare - fingers crossed

Rebecca


Almis önskelista just nu

Lindex:



 




H&M:

 
 





Tills vidare - tack tack

Rebecca


Gooood morgon kära granne!
































Dagens fick bli lax med ört&bea täcke, kokt potatis och haricoverts frästa i vitlökssmör. För den som bryr sig om vad jag stoppade i magen idag.

Vaknade i morse av att grannen våningen över spelade musik. Samma beat i över 1 timme. Inte första gången jag vaknar av att han (vet inte varför jag antar att det är en han, för jag har faktiskt ingen aning vem som bor där) spelar musik. Vaknade 09.10 av dunka dunka för inte så länge sen. Han kan spela till och från, från tidig morgon till nattetimmarna. På dagarna och kvällarna kan han gärna spela. Det rör mig inte i ryggen. Men just på morgonen är det ett känsligt ämne och jag får hejda impulsen att springa upp och ge honom en smäll i fejan.

Kanske ska jag knacka på och bjuda upp till dans. För det dunkar på bra därifrån nu.

Men när Almis kommer ska jag öppna hans brevinkast klockan 6 på morgonen och trycka in Almis samtidigt som jag tjuvnyper honom i bäbisfläsket. Gooood morgon kära granne!



Tills vidare - dagsläget

Rebecca

Detaljer i färg

 

 
 
 




Tills vidare - ögongodis

Rebecca

svensk vår


13 grader och strålande sol ute. Jag nöjer mig med att njuta av vädret på insidan fönstret. Har ont i huvudet och är allmänt seg. En promenad med foglossningen skulle endå inte vara någon trevlig upplevelse. Ångest över att ha längtat någe fruktansvärt efter våren och nu sitta inne? Svar:ja!
Någon som har ett foglossningsbälte till låns förresten?

Framöver har jag bokat in lite fikan och andra trevliga ting. Hoppas vårvädret håller i sig efter alla mulna dagar nu...


Gissningarna fortsätter rulla in.


18 april - Frida 3440g
19 april -
20 april -
21 april -
22 april -
23 april -
24 april - André
25 april - Frida 3650g 
26 april - Madde, Jag
27 april - Tesse 
28 april -
29 april -
30 april - Martina, LillSara
1 maj -  Matilda 3500g, 50cm
2 maj - Jessica 
3 maj - Sofia 49cm
4 maj - Emelie, Patrik, Veroniqa, Lina 
5 maj - Oscar, Emma B
6 maj - Tonne, Millan, Emma
7 maj - Hjärtat, Caroline, Barnmorskan, Thesa
8 maj - Kattis, Frida L
9 maj - Sofie, Marie, Jag 
10 maj - Mamma
11 maj - Sara 
12 maj - Laila 
13 maj - Bella
14 maj -


Tills vidare - snart så

Rebecca

Fusk?

Nu till frågan vad jag själv gissar på för datum. Min tävling - mina regler. Så jag ökar mina egna odds på vinst och ger mig själv rätten att gissa på två datum. Tänk så behändigt. Fusk kan tyckas...
Har så svårt att bestämma mig för om han kikar ut före eller efter BF. Jag slänger dit 26e april eller 9e maj. (eller 4e eller 11e, gud så svårt det ska vara då)

Nu har jag en knoe i magen som bökar för fullt. Och jag har lyckats smöra till mig massage ikväll. Hjärtat försöker redan slingra sig ur.. Synd för dig Hjärtat och lucky me!

Titta mina fina blommor i vardagsrumsfönster. Dom frodas och stormtrivs. Jag blir så glad!



18 april - Frida 3440g
19 april -
20 april -
21 april -
22 april -
23 april -
24 april -
25 april - Frida 3650g 
26 april - Madde, Jag
27 april - Tesse 
28 april -
29 april -
30 april - Martina
1 maj -  Matilda 3500g, 50cm
2 maj - Jessica 
3 maj - Sofia 49cm
4 maj - Emelie, Patrik, Veroniqa, Lina 
5 maj - Oscar, Emma B
6 maj - Tonne, Millan, Emma
7 maj - Hjärtat, Caroline, Barnmorskan
8 maj - Kattis, Frida L
9 maj - Sofie, Marie, Jag 
10 maj - Mamma
11 maj - Sara 
12 maj -
13 maj - Bella
14 maj -

Tills vidare - ren njutning

Rebecca


En liten skit?

Idag fick syster äran att följa med till barnmorskan på rutinbesök (Hjärtat var tvungen att jobba). Hon är svår att inte gilla våran barnmorska Ann-Kristin.
Almis hjärta slog på som vanligt och magen växte som den skulle. Däremot tog jag upp min huvudvärk som dykt upp på senaste. Vi tog prover och alla värden var finemang förutom blodtrycket som låg lite högre än vanligt. Så på fredag ska det tas nytt blodtryck och lämnas urinprov.

Jag frågade även om hon kunde uppskatta hur stor griseknoen var och hon tyckte han kändes relativt liten. Ska väl tas med en nypa salt men spännande att se om det är en liten skit.


Nu är jag helt slut. Måste vila ett slag. Vi får höras av senare.



Fortsätt att gissa så fyller jag på listan eftersom.


18 april - Frida 3440g
19 april -
20 april -
21 april -
22 april -
23 april -
24 april -
25 april - Frida 3650g 
26 april - Madde 
27 april - Tesse 
28 april -
29 april -
30 april - Martina
1 maj -  Matilda 3500g, 50cm
2 maj - Jessica 
3 maj - Sofia 49cm
4 maj - Emelie, Patrik, Veroniqa, Lina 
5 maj - Oscar
6 maj - Tonne, Millan, Emma
7 maj - Hjärtat, Caroline, Barnmorskan
8 maj - Kattis 
9 maj - Sofie, Marie 
10 maj - Mamma
11 maj - Sara 
12 maj -
13 maj -
14 maj -



Tills vidare - snark
Rebecca

Gissningslek

Bollen är satt i rullning. Den första gissningen på Almis ankomst är här.
Sofie gissar 9:e maj.

En liten parentes bara.
Det är mitt första barn. Mamma gick över tiden med mig och mina 4 syskon, 1-2 veckor. Kan vara bidragande faktorer.
BF (beräknad födsel) är 1a maj.

Så, bring it on. Gissa hejvilt. Och lägg gärna till chansning på vikt om ni vågar.
Och man får gå under pseudonym om man vill. För jag vet att det finns en del blyga själar som gärna inte vill erkänna att de är här inne och läser :)

Själv måste jag nog suga på denna karamell ett tag. Är väldigt osäker på datum. Från början var jag helt inställd på att gå över tiden fullt ut, 2 veckor, men sen började jag tveka och tror att han kommer kika ut i april...Hmm..

Dagens middagstips. Isterband med dillstuvad potatis, rödbetor och vitkålssallad. Förstår inte varför isterbandet skulle envisas med att bli svart på bild. Men må så vara då...

Jag funderar på att göra egen ärtsoppa någon torsdag framöver. Någon som har några tips, trix eller bra recept? Tackar gudarna för svensk husmanskost! Who´s with me?:)

Måste smsa Hjärtat och säga att jag paxar TV´n ikväll klockan 21. Veckans brott. Här hemma gäller shotgun-metoden, annars blir det tjaffs om kontrollen.


Tills vidare - bugar och bockar

Rebecca

Jag säger det igen..

Jag är ingen läskig kattdam. Jag lovar! Men katterna är mina små bäbisar. Punkt. (Tills Almis kommer och förhoppningsvis vänder detta upp och ner)

Lasse är en katt i en klass för sig. Han är mer som en människa (en lite underlig sådan). Gubben är ynka 2 år men ter sig mer som en katt på ålderns höst. Kanske för att han blev pappa vid 1 års ålder och sedan dess vackert tagit hand om sina 2 döttrar. Barnen går först - precis som det ska vara.



Denna herre är lillgammal så det heter duga. Men ibland älskar han att bli ompysslad som ett litet barn. Att hänga med i magväskan gör den pipigaste Lasse tyst som en mus och nöjd som en nybajsad bebis!



(Om någon mot förmodan skulle undra är denna varelse en Hudiksvallare (jo, vi bilade faktiskt dit för att hämta gubben), 50% Norsk skogskatt 50% Ragdoll.) 


Nej hörrni, snart får ni börja gissa datum. När kommer lilla Almis titta ut månne?




Tills vidare - Soptify och städa

Rebecca

En man med mörk jacka och snaggad skalle tillsammans med gravid kvinna

Jajomensan, vi kom iväg på bio. Black Swan. Vet inte vad jag ska säga. Hade hört en del goda ord, men denna film föll inte mig i smaken. Den var obehaglig och skum. 

När vi kom hem i svartaste mörkret kom jag på att en bordstablett vi hade på bordet ute på balkongen hade blåst ner till våningen under. Jag känner inte för att plinga på och be dom hämta den åt mig. För vad vet jag, kan ju vara värsta serimördaren som bor där.

Så vi smög runt på baksidan. Alla deras persienner var nerdragna. Vi kikade oss omkring så att ingen kom och snabbt som attan gjorde vi vårat drag. Hjärtat lyfte upp mig och jag ålade mig över kanten. Vafan högre, lyft högre. Jag fick nätt och jämt tag i tabletten. Sedan sprang vi fnittrandes därifrån. (okej jag sprang inte, men det var måttligt raska steg). Imorgon står det väl i tidningen om inbrottsförsök. En man med mörk jacka och snaggad skalle tillsammans med gravid kvinna.






Nu är det ryggläge i soffan. God natt gott folk!


Tills vidare - komiskt

Rebecca


Mutor i form av choklad


- Ät mitt bajs! <3
- Varför?
- Det var ett freds-sms ju.
- Jag älskar dig!
- Jag älskar dig!

Mutor i form av choklad och massa pussar senare är stridsyxan begraven och bortglömd.
Fan jag är en sucker för mutor.

Ikväll har vi tänkt gå på bio. Sällan vi kommer iväg. Slutar alltid med att någon av oss inte orkar. Och nu för tiden är det mestadels jag.

Vad finns det för bra på bio nu? Rekomendationer?


(Såg att jag stavat fel i förrförra inlägget. Det stavas ju givetvis having! Tokigt..)



Tills vidare - Skåda gammalt alster till höger

Rebecca

Snart så..

Ibland måste man svälja stoltheten och sluta upp med barnlekar som "Jag tänker minsann inte ge mig. Vi får väl se vem som kan vara surast längst". Hur kan det kännas som ett nederlag när man är vuxen nog att gräva ner stridsyxan och be om ursäkt? Det rycker i mungiporna men ändock ger man sig fan på att dom minsann inte får visa en uns av glädje.  Det är svårt. Jag är inte bra på att vara sur länge... Och han är ju så snygg att jag bara vill äta upp honom.

Snart så ska jag svälja min stolthet, alldeless strax nu....



Tills vidare - det är ju sol ute

Rebecca

I kärlekens namn

Det kan tyckas lite pinsamt. Men det här är min ultimata Dennis-låt. Det här är våran låt. (Herre gud vad Almis kommer skatta när jag säger att Basshunter är våran låt!) Jag minns i våras hur vi låg dag ut och dag in i min säng. Spelade Harpan, lyssnade på Spotify och rökte på min balkong. Jag blir ärligt så glad när jag hör denna att jag nästan börjar gråta. Jag gymmde även till denna låt och log lika brett varje gång.
Tänker på mitt älskade Hjärta och ler ogenant för mig själv. Jag är förälskad - that´s for sure!
(Sen tycker jag faktiskt Basshunter är bra...shyyyy)





Sen har vi Cheryl Cole - fight for this love. Även en av våra låtar. När Hjärtat fyllde år i somras köpte jag en silverkedja med en bricka där jag graverade in Worth haveing - Worth fighting. Denna har han bärt kring sin hals varje dag sen dess. 






Och vad ville jag nu säga med allt detta? Jag vet faktiskt inte, förmodligen - Dennis, jag älskar dig!!




Tills vidare - på små rosa moln svävar jag omkring

Rebecca



Griseknoen vecka 37

Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Nu väger bebisen kring 2,9 kg och är nästan 49 cm lång. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Nu betraktas barnet som fullgånget och är redo för sin resa till livet utanför livmodern.


Vad har då jag att tillägga? Jo då, jag kan nämna att jag fortfarande, peppar peppar, inte har haft någe besvär med att springa och pinka var och varannan minut. Jag sover som en stock nätterna igenom. Även om jag vaknar relativt pigg efter ca 6 timmars sömn. Somnar dock ofta om gång på gång tills jag känner för att gå upp.

Foglossningen och halsbrännan är nog det som besvärar mest. Går jag för snabbt är det kört och jag har ont resten av dagen. Nog för att det gör ont mer eller mindre varje dag. På grund av smärtan är det svårt att vända sig i sängen. Har fortfarande förvärkar, som jag haft sen vecka 28(!). (Förvärkarna liknas nog bäst med redig j*vla mensvärk) Jag är ganska trött om dagarna och har oftast ingen riktig ork att hitta på något avancerat. Och varm är jag. Så fort det blir lite varmt och en annan kanske skulle vara lite klibbig så är jag svettig.

Är ganska less på att ha ont och vara osmidig. Allt tar sådan tid. Nu får han gärna komma ut till mamma och pappa!

Bild lånad från babycenter.com.


Fick en kylskåpsmagnet av mamma där det står: Mamma vet mycket, mormor vet allt!




Tills vidare - kärlek

Rebecca

söndag i all ära

Sedvanlig tur. Det kan nog dagens s.k shopping liknas med. Stavmixern vi skulle köpa var slut och de visste inte när de skulle få in nya. Deras lager hade brunnit ner. Jaaahopp. Åkte vidare för att införskaffa en trimmer till Hjärtats kaluffs. Men den var....wait for it...wait for it......slut! Vi kom hem med en söt brödrost i alla fall.

Svängde förbi svärfar med gumma på lite fika. Sedan begav sig Hjärtat mot jobbet och jag befinner mig hos kära mor. Det här kommer alltid vara hemma för mig. Trots 16 år i Vänge så är det här jag känner mig mest som hemma. Bland allt katthår och prylar.

Just nu händer det inte mycket. Syrran med respektive ligger och kollar på en film jag redan sett.  Bröderna sitter och nördar vid varsin dator och mor ligger och läser.



Mamma ligger och läser och Selda utnyttjar stundens lugn för lite mys.




Jag glor på grannarna genom persiennerna som en pensionär med brist på annat att göra.



Jag förklarade vänligt men bestämt för Lasse att nu lämnar du inte bordet förns du ätit upp din mat. Han blev skitsur.




Tills vidare - vi kallar det förväntan

Rebecca

Dagens kagge och shopping

Dagens kagge. Vecka 36+6. I morgon entrar jag vecka 37 vilket innebär 3 veckor kvar till beräknad födsel. Hejudamig! Jag längtar tills mina "tant-nypar-kinder" försvinner och byts ut mot Almis babyhull-kinder.





Fick hem massa trevliga rabattkuponger från Libero på posten idag. Skam om de ska ligga i plånboken och skräpa. Så jag slog mig samman med mor och syster för att åka till Gränby och strosa lite. Några kronor fattigare och massa Almis-nödvändigheter rikare.





Nu ska jag mysa vidare med syrran framför en film och massa gott. Massa gott i form av påskmust!!
Ni kan kalla henne gamen. Stordyker ner i smältosten. Sambofettman tar ut sin rätt...




Tills vidare - halsbrännan smyger sig på...

Rebecca

Gravidbesvär

Halsbrännan var så grotesk i natt att jag helt enkelt fick ge upp tanken om att ligga ner och sova. Bunkra upp kuddar och sova halvt sittandes mot väggen. Det var fruktansvärt, på riktigt, det var hemskt! Det bränner, svider och trycker i hela bröstet. Känns som om man skulle svalt en frätande boll som sedan fastnat. Ibland är spyan påväg. Så illa är det. Måste bli lite bättre på att ta de där vidriga tuggtabletterna, men det tar emot. Dom är dock inte smärtsamma i någon bemärkelse men konsistensen och smaken är i en klass för sig.


Drog ner mina stödstrumpor en bit igår då det blev så varmt om benen. Sen när de åkte av lämnades benen, hur ska jag säga... ganska knöliga.







Tills vidare - weekend

Rebecca


Matmorsan del 2

Rara Sara bjöd över mig till sitt kök, och tillsammans bakade vi grymma piråger igår.


Deg på jäsning.




När man sitter ner och bakar känner man sig ganska.....eum...lat.




Men vad gör väl det när man är två om saken.



De blev så grymma att jag nog ska baka några nya snarast. Hjärtat blev frälst. Jag likaså.



Tills vidare - piråger is the shit

Rebecca


Matmorsan




Igår kokades det rödbetor med kaggen i vädret. Jag gjorde en rysk rödbetssoppa.
Färsk kokta rödbetor. Det smakar gudomligt. Det smakar sommar, sol och grönsaksland.
Hjärtat rynkade på näsan och var inte fullt lika betagen av smaken.

Slog på stort och kokade även kalops. Barnsligt gott. Första gången jag gjorde en egen faktiskt. Och den smakade precis som kalops ska. Lika bra att köra storkok när man orkar.

Detta inlägg skulle egentligen publicerats igår men jag satt över 1 timme och försökte infoga bilderna. Tillslut blev jag så förbannad att tålamodet tog slut och jag smällde igen datorn. Satans internet....






För er uppmärksamma som noterar spjälsängen på bilden så var det gårdagens uträttade ärende. Fick den av svärmors kollega. Vänlig själ.
Ska höja sängplanet och bädda i ordning den idag hade jag tänkt. Måste ut och leta lite skruvmejslar och grejer..



Tills vidare - häng internet högt

Rebecca

Fika




Mormor kikade förbi igår. Med tulpaner, tidningar, kakor och en liten påskkyckling som hon tyckte jag skulle ha för att den var så söt. Själv tycker jag att min mormor är söt! Slog mig att hon fyller 80 nästa år. Med andra ord - hon är gammal. I mina ögon är hon fortfarande ung och vacker.


Lyckades sedan locka över syrran som höll mig lite sällskap innan mamma kom förbi och jag åkte med hem till deras boning. Där käkades det lite mat och kollades på film.


Nu ska jag och Hjärtat iväg på lite ärenden.


Tills vidare - vi hörs

Rebecca


Astrologi

Som sagt hade jag högläsning ur astroligiboken igår. Säga vad man säga vill om detta hokus pokus men jag har en viss tro till detta. Detta kunde läsas om stjärntecknet Oxen (20 april-20 maj) som barn:

Det som kändes som ständigt återkommande var ordet envis.
De älskar att bli kramade, omfamnade och pussade. Den lille oxen med locken i pannan kommer att klättra upp i ditt knä för att få en puss och lämna dig andlös efter sina björnomfamningar. Han ger dina vänner samma tillgivenhetsbevis om han litar på dom.

Pojkarna är helt och hållet pojkar, ibland besvärliga, fulla av glädje, kraftiga och tuffa. Oxebarn förefaller att i största allmänhet vara mer kapabla, även som små, än andra barn. De är till exempel känslomässigt stabila och faller sällan offer för depressioner och temperamentsutbrott. Oxens natur är normalt lugn och behaglig. Den är inte lätt att uppröra. Utom när de pressas för hårt eller för länge.

Ett oxebarn ägnar sig lugnt åt sina egna lekar och gör dig sällan förlägen genom att vara bråkig eller genom att lura dig. Men om du frestar hans temperament genom att retas eller utöva påtryckningar någon längre stund eller genom att kräva att han gör något som han är fast besluten att inte göra kan han bli stridslysten. Den enda vägen bort från sådant trots är kärleken. Försök aldrig tvinga.
En kärleksfull kram och ett glatt leende lurar honom att glömma sitt envisa framhärdande.

Många oxebarn har en musikalisk begåvning. Han tycker förmodligen om att rita och det finns goda chanser att han är konstnärligt begåvad.



Ska bli spännande och se hur pass mycket som stämmer in på vårat pyre.



Tills vidare - det står skrivet i stjärnorna

Rebecca

Kravlöst. Vänskap när den är som bäst.



Det blev riktigt smaskig Sushi men ingen bio. Vi fastnade i soffan. Flera timmar med småprat och skitsnack. Proppen satt och spelade spel på telefonen medans jag hade högläsning ur Astrologiboken. Kravlöst. Vänskap när den är som bäst. Min kväll är gjord och jag är glad. Glad över att fått prata av mig lite och att fått träffa min fina vän.

Nu ska jag fortsätta läsa och sen kika på BigB.


Tills vidare - ljuvligt

Rebecca

en dag som kommer sluta ytterst trevligt!

Igår kväll när jag satt vid datorn kom det som en blixt från klar himmel. Jag blev alldeless kallsvettig och yr, kändes som om jag skulle spy. Tog mig ett glas vatten och en skorpa och la mig i badet (mitt bot på allt - badet). Och där låg jag ett bra tag. Kände mig fortfarande inte riktigt bra när jag sedan gick och la mig i sängen. I morse mådde jag som vanligt igen, men nyss kom känslan tillbaka. Vet inte om det kanske är blodsockret eller blodtrycket som dimper?
Hos barnmorskan har dock blodsockret och blodtrycket varit perfekt vid alla tillfällen..

I början av graviditeten hade jag samma känsla på jobbet, och då svimmade jag faktiskt. (Jag kan skratta åt den händelsen för när jag vaknade till, innan jag kopplade vad som hade hänt, så slogs jag av panik. Shit! Jag har somnat på jobbet!)

Får se hur det fortlöper, annars pratar jag med kära mor som får ta med sig lite utrustning och kolla läget (mamsen jobbar på Ackis).


Kära Proppen hörde av sig. Hon kommer med sushi och sen blir det kanske bio. Så nu känns denna annars väldigt sega och gråa dag som en dag som kommer sluta ytterst trevligt!




Tills vidare - ska man orka styra upp sig lite kanske?

Rebecca

Vi välkomnar vecka 36

Din bebis är nu omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut.
Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda jämfört med tidigare? Det kan bero på att det är trångt därinne. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer.



Idag fick Almis gömma sig under en stor tröja när vi drog till svärmor på söndagsmiddag.
Jag fick ta mat sist så att de andra skulle vara garanterade lite mat de också. Skämt å sido, jag äter för två :)


Hjärtat har fixat senaste Iphonen och jag har fått låna hans gamla. Har ni inte sett att det är lite bättre kvalitet på bilderna på senaste? Använder den dock bara som kamera och lite enstaka surf. Den känns lite hightec för mig. Är så rädd att jag ska ha sönder den. La den i ett solglasögonfodral innan jag la den i väskan. Hjärtat skrattade och tyckte jag var en nörd!


Tills vidare - lovehandles

Rebecca

Gårdagskvällen slutade..

..såhär:



Gipset fastnade i alla småhår på magen. Mycket oskön känsla när kalaset skulle tas bort!






Hjärtat bejakade sin kvinnliga sida och ville också vara gravid med bröst för en stund.




 

Han nöjde sig inte där, utan ville också få någonting avgipsat. Snyggve!





Tills vidare - lördagsunderhållning

Rebecca


Misslyckat

Gooooo morron, go morron, go morron!

Vaknade nyss. Hjärtat ligger kvar och smaskar kudde. Tassade upp till datan och maxade på Shirley Clamp - Att älska dig. Detta i hopp om att min kärlek skulle vakna och fyllas av alla de kärleksfulla orden och skutta upp och ge mig en morgonpuss. Det kunde jag fetglömma.
Han är trött, och ville inte ha någon frulle heller. Misslyckat. Nu ska jag styra upp frukost och lyssna på Shirley i all min ensamhet.

Heppåre!





Tills vidare - så kan det gå

Rebecca

Trevlig helg!!

Igår kväll festade vi till det med kaffe och bulla. Jo då, jag drack kaffe, bara för att vi hade hemma och för att det är så trevligt att dricka ur de fina muggarna.
Tröttsamt att jag alltid häller upp en halv kopp, men slänger hälften endå. Några smuttar räcker gott och väl.



Ikväll ska jag bjuda Hjärtat på räkmackor. Har tänt lite ljus i fredagsmys-anda. Och Hjärtat är och handlar fredagssnasket.
Han är på ingång nu. Hoppas på något i stil med choklad.

Trevlig helg!!



Tills vidare - snaskråttor

Rebecca

experiment



En påse med smutstvätt som börjar bli överfull. Jag, min sluga jäkel, har tänkt vänta och se hur lång tid det tar innan Hjärtat styr upp situationen och bokar en tvättid.

Jag vet inte om det är för att jag är väldigt mammig, beserwisser eller kontrollfreak, men jag har en tendens att passa upp väldigt mycket på min gubbe. Jag vågar nog påstå att jag gör det mesta här hemma. Tvättar, städar, lagar mat, och tar tag i andra diverse saker som hör hushållet till.
(Faller sig ganska naturligt nu också då jag är hemma och han jobbar)

Lite beror det nog på att jag helt enkelt är så som person. Jag gillar att laga mat, hör och häpna: jag gillar att städa (för det mesta!), och vill gärna ha ordning och reda kring mig. Därav tar jag tag i saker, innan Hjärtat ens hunnit tänka tanken, för att det ger mig lite sinnesro. Och vem skulle klaga om den andra parten tog tag i saker med nöje? 

Med allt detta vill jag poängtera att Hjärtat absolut inte är en soffpotatis som aldrig lyfter ett finger, eller tycker att hushållet är min uppgift. Han städar, diskar och lagar mat han också, givetvis! Men när han gör nytta så vill han gärna ha assistans eller frågar hur han ska göra (förmodligen ett tecken på att jag gärna vill ha det på ett visst sätt och han bara vill behaga) men mången gång utförs det på mitt initiativ. Jag tror jag skämt bort gubben lite...

Nu återstår att se hur länge tvättpåsen kan fyllas. Fasiken så nöjd jag är över mitt experiment!:)
(Om Hjärtat läser detta kommer han förmodligen halshugga mig också, som häng ut honom så hemskt i bloggen.) 


Hur har ni det fördelat med sysslorna där hemma?



Tills vidare - spännandeeee

Rebecca

Tiden som gått

Idag är det 30 dagar kvar till beräknad födsel. 1 månad!
Kan ni förstå så snabbt tiden gått? Inte jag.
När vi var hos barnmorskan i tisdags kunde jag inte hålla mig från vågen: Jag måååste bara låna vågen, heter det numera.
På något sjukt vänster tycker jag det är lika spännande varje gång. Det är någon skräckblandad förtjusning jag har, och se på tusan. Jag har gått över 70 strecket. 70,5 kg. Inte illa pinkat för ett pyre på 3 kg. Dryga 22 kg viktuppgång. Och än går det uppåt...

Jag saknar dock min ogravida kropp. Mer för att den precis blivit upptränad och var smidigare att röra sig i. Men jag gillar samtidigt den kropp jag har nu. Det finns lite mer att ta i, om jag lägger fram det så. Skulle kunna ta bort magen och hullet i ansiktet.. Hoppas inte alla extra kilon rinner av mig efter pyrets ankomst. Några extra kilon behåller jag faktiskt gärna.


 
Vecka 14+5                                         Vecka 17+3


 
Vecka 20+0                                           Vecka 23+0


 
Vecka 26+0                                           Vecka 29+1

 
Vecka 32+5                                     Vecka 34+0




Denna vecka, 35+4




Tills vidare - helt otroligt!

Rebecca

RSS 2.0