namnen till våran grisekno



Denna ståtliga karl på nästan 2 meter är min morfar. Valter. Men han har ett mellannamn, även hans smeknamn bland en del i pensionärskretsen - Almis.
Idag finns det 3 kvinnor och 2 män i Sverige med namnet.

Många undrar skeptiskt om vi verkligen bestämt oss för det namnet, andra tror det är ett flicknamn och ytterliggare några minns aldrig namnet och säger något i stil med Albin eller Elvis.

Jag ville ha något lite ovanligt namn, sedan att det även var ett släktnamn är ett plus. Jag sa redan från första början till Hjärtat att han hade 2 namn att välja på, varav det ena var Almis. Det var inget att orda om. Och det var inte mycket att disskutera. Hjärtat fick helt enkelt gilla läget.

Däremot kommer Almis mellannamn från Hjärtats sida. Mikael efter Hjärtats pappa och farfar, och Andreas efter storebror som gick bort för några år sedan. Efternamnet blir hjärtats tills jag byter efternamn och Almis får då även också ta det.

 Där har ni namnen till våran grisekno.




Tills vidare - grisekno är barn till grisar

Rebecca

Bukfylla

Lyckades få arslet ur vagnen och åstakomma lite middag. Det är ungefär det jag gjort idag. Nej nu ljög jag, jag har ju faktiskt varit jätte ambitiös och gjort rent ugnen! Snubben som bodde här innan hoppade över den biten, så nu har jag gnussat så gott det går.



(Proppen och Matilda, jag går ibland och kikar in i skåpet på mina fina koppar. Dom gör sig så snyggt där på hyllan. Tack igen!)


Tills vidare - mat i all ära

Rebecca

En korv med täcket i soffan

Hela dagen har snart gått och jag ligger som en korv med täcket i soffan och sörplar på ett glas saft. Kunde inte somna om när hjärtat gick i ottan och har sen dess inte rört en fena. Slumrat till lite bara. Är trött. Tror dock foglossningen känns bättre idag. Får se om det blir några äventyr när hjärtat kommer hem.  Skulle behöva diska och gå med soporna, men fy f*n vad tråkigt. Mer underhållning än så kan jag tyvärr inte erbjuda här ifrån just nu.



Vecka 35+4. Ser ut som en knölpotatis. Men potatis är gott :)




Tills vidare - say no more

Rebecca

Blev så illa tvungen

Tog tag i saken och köpte mig en amningsBH. De få jag har här hemma (har fått några av nära och kära) är flera storlekar för små. Och den enda jag faktiskt kan ha är så ful att jag skäms. Tänk dig något i spets som din gammelfarmor har rensat ur sin gamla byrå. Till och med hjärtat skrattade. Och det går ju bara inte.

Jag vill inte ha något som ser ut som 2 tygpåsar. Dessvärre ser de flesta ut så. Hittade tillslut en som liknade mer en vanlig BH. Men givet fanns den inte min min storlek. Tittade mig omkring efter något butiksbiträde jag kunde fråga. Ingen så lång ögat kunde nå. Och i kassan stog ju självklart en gammal killbekant/klasskompis. Skulle kännas lite genant att botanisera sig i BHdjungeln med hjälp av honom. Men attans, blev så illa tvungen.

Ställer mig i kön och när det väl blev min tur harklade jag lite genant ut mig:
Nu hade jag helst sluppit prata med dig om det här men jag undrar om den här BH´n finns i större storlekar?
Han skrattade och sa att han skulle hämta en kollega som kunde hjälpa mig.

Det blev inget köp där då de inte hade min storlek men på Lindex fanns en som fick duga. Så nu äger jag en i alla fall.



Hade velat följa med Hjärtat och kika på Storvreta matchen idag men foglossningen sa bestämt nej.




Tills vidare - genant

Rebecca


Ryggläge i soffan resten av kvällen

Blev några galoppsteg för att hinna med bussen. Fick ångra mig bittert. Känner av foglossningen och varje steg känns som en hammare som slås mot blygdbenet. Ryggläge i soffan resten av kvällen.

Hämtade ut ett av gratispaketen jag skrev om i ett tidigare inlägg. Här är det från Apoteksgruppen:





Till min förtjusning (och av okänd anledning) bjöds det på en gratis tidning på stan. Tackar och bockar för kvällsnöjet!




Till skillnad från gårdagens satsarmiddag i form av lins och- köttfärssoppa, fick det idag bli något som gick snabbt. Knäppkorv med bröd. Och jag älskar varje tugga..





Tills vidare - nu är det vår!

Rebecca

allt utom det lila läppstiftet

Innan det bar iväg mot staden skymtade jag Oprah på TV. Hon hade kletat på ett lila läppstift och det fick mig att minnas att jag faktiskt ska ha ett i liknande färg. Började gräva i min lilla handväska. Vi pratar liten i formatet " rymmer nätt och jämt plånbok, almenacka och nycklar". Uppenbarligen kan den inte vara så liten då jag hittade allt läppklet jag i princip ägde, allt utom det lila läppstiftet.






Tills vidare - en typisk tjejväska

Rebecca

Banne mig, jag tror människor var vackrare förr.

God morgon! Här hemma togs det sovmorgon. En redig en. Och tänka sig fortfarande sitter jag i morgonrocken, och stödstrumporna är redan på. Systeryster kikar förbi snart och vi tänkte ta oss ner på stan. Händer inte allt för ofta. Jag har inte riktigt orken att strosa runt i timmar som man kunde göra förut.

Har ni tittat på bilder från när era mor/farföräldrar var unga? Ack, så vackra dom var!
Det är någonting med ljuset och färgerna. Känslan. Banne mig, jag tror människor var vackrare förr.



Mormor och morfar




Tills vidare - strosarn´

Rebecca

med fetaste hånflinet

Vi var på sista delen av föräldrakursen i förmiddags. På slutet visades en film om ammning och livet efter, när bebben tittat ut. Ett kapitel i filmen hette "pappans roll". Hjärtat tittade nöjt på mig, typ yes, äntligen något intressant och sedan på filmen. På filmen visades en pappa som städade, lagade mat, tvättade, handlade och "passade upp" på mamman och barnet. Hjärtat tittade sedan åter igen på mig, ytterst besviken. Jag gav honom en klapp på ryggen, drog på fetaste hånflinet och sa: Just de, det är din roll älskling!





Tills vidare - in your face

Rebecca

Kortkort och knästrumpor


Nej, vi pratar inte om dagens outfit. Inte heller om årets vårmode. Vi pratar om mina stödstrumpor. Svängde förbi apoteket och haffade mig ett par då mina ben börjat samla på sig lite vätska. Apoteksnissan frågade om jag ville ha svarta, vita eller nylon. Nylon gick helt bort. Det blev för mycket pensionärvarning.





Tills vidare - hmmm..

Rebecca

mina IKEA tulpaner



När Bella och Sara var här för några dagar sedan sneglade Bella på mina tulpaner och undrade om de var äkta.
 -Nej det är plastblommor. Köpta på IKEA, svarar jag och väntade mig något svar i stil med hur pass fina och äkta de såg ut. Men....
Bella: Ska de se ut som att vissa är vissna?

Tyckte det var en klockren och ärlig kommentar! Förklarade att vissa tulpaner ser ut så och tyckte det var märkligt att hon inte sett sånna. Eller är det bara jag?



Tills vidare - märkligt

Rebecca

perfekt!

Jag har varken haft ont om tid eller varit lat. Mitt internet strejkar fortfarande, därav gles uppdatering. Just nu funkar det, peppar peppar. Och mina väl valda ord som jag planerade till 3´s kundtjänst har inte blivit av. Jag drar mig lite för att prata i telefon med folk jag inte känner (eller kan se på när jag pratar), speciellt när de ska pratas teknik. Ett ämne där jag ärligt kan säga att mina kunskaper är mycket begränsade!

Det tog 2 veckor sist innan jag förmådde mig ringa kundtjänst och fråga vad som var fel med mitt internet. De skickade ett nytt SIM-kort och sedan funkade de några dagar för att nu strejka igen. Men forsätter det i morgon måste jag ringa. Som att kasta pengarna i sjön om internet endå inte funkar, inte sant!?



Till något betydligt trevligare. Proppen (ska förklara namnvalet framöver) och Matilda var på besök idag. Och med sig hade de en inflyttningspresent. Pakeeeet! :D
Tjejorna hade lyckats pricka in perfekt. Fina kaffekoppar och en kaffeburk. Stog häromdagen och stirrade in på hyllan bland glasen och insåg att vi inte hade några kaffemuggar. Plus att jag igår köpte kaffe ifall det skulle bli lite besök framöver. Jag menar, nu när vi ska bli päron lär det bli en hel del besök med kaffe och bulla. Så det var perfekt och jag tackar ytterligare en gång å mitt och hjärtats vägnar! Perfekt!




Tills vidare - nu är jag trött

Rebecca

711:e försöket



Så trevligt med en fet hand och en kamera med på bild, men låt gå.
Såhär såg morsan ut igår innan hon drog iväg på massa ärenden. Detta skulle läggas upp innan jag drog iväg men, jag satt och svor framför datorn och planerade några väl valda ord till 3´s kundtjänst. Internet strejkade hela dagen!

Upptäckte till min förtjusning några bristningar på magen i går morse. Höll på att sätta morgonkaffet (okej, jag dricker inte kaffe annat än om det bjuds, men det lät bra) i halsen. Graviditeten har inte bara rosenröda sidor. Almis vad gör du med älskade mors kropp!? Snorunge!

Kom iväg efter lång väntan på mamma som glömt ställa om till sommartid.
Införskaffade lite till Almis, en sjögräsmatta till balkongen, lite mat, några nya glas och diverse småkraffs.

Investerade även i insynsskydd till fönstret i köket. Tänk att jag i godan ro strosade in i köket i går morse. Endast iklädd linne och trosor. 3 m utanför står en tjej och röker på sin balkong. Jag backade sakta tillbaka ut ur köket rabblande mantrat "Du har inte sett nåååågonting, du såg ingenting..". Nu sitter de på plats på fönstret och jag och hjärtat gjorde demonstrativs frukost nakna idag. Bara för att vi kunde. Eller inte...



Tills vidare - måndag måndag

Rebecca


Men vi åt gott och hade det mysigt

Härom kvällen skulle jag göra ett "titta-på-oss-vad-mysigt-vi-har-det-och-äter-gott"- inlägg. Det misslyckades ganska gravt.



En sylvass kniv framför bebismagen. Ser lite väl makabert ut.






Och vem skulle vilja äta de där gula klumparna som ska föreställa ananas!? Riktigt bra kamera...






Inte ens hjärtat lyckdes framföra en fotogenisk pose.

Men vi åt gott och hade det mysigt, trots en ursämst kamera och, vid tillfället, fotograf.



Tills vidare - bakis idag?

Rebecca

Ljuva vecka 35

Nu är barnet ungefär 46 cm långt och väger omkring 2,6 kg. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Från den här veckan börjar barnets snabbaste tillväxt under graviditeten. Det ökar 220-340 gram varje vecka. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme. Magen står som högst nu för att snart sjunka ned lite.




Jag tror min mage sjönk redan vecka 33 då han fixerade sig. Det vill säga att magen är inte lika rund utan har en mer "hängande dropp-form". Har ofta ont i kroppen och känner att jag börjar bli tröttare och inte orkar lika mycket. Han stökar inte runt fullt så mycket, förmodligen för att han inte riktigt får plats helt enkelt. Halsbrännan är lindrigare men fortfarande påtaglig.

 
Tills vidare - välkommen söndag

Rebecca


Glöm inte klockan!

1980 införde vi i Sverige sommartid. Och i natt gäller de! I natt klockan 02 ställs klockan fram 1 timme till 03.
Jobbigt för den morgontrötte och partypinglorna. Men vi går mot ljusare tider och bara tanken är tillfredsställande.

Och just i denna stund har Earth hour börjat, så släck ner och tänd lite ljus.


Tills vidare - hej så länge

Rebecca

Socialiserar

Hemma hos mor och socialiserar med syster som ska upp och jobba i morgon. Här har det spelats yatzy och plockepinn. Gjorde ett tappert försök att duscha katterna men gav snabbt upp. Vad hände med de små änglarna som var en fröjd (nåja, nästan) att tvätta förut? Många rivsår och mycket frustration senare sket vi rent ut sagt i det.
Nu glor vi på dumburken som inte tillhandahåller något vettigt alls.



Systrar i spagat



Tills vidare - drick några bira åt mig med

Rebecca

Jag och "lilla" Almis



Snart ska vi styra kosan mot mors casa. Hjärtat är lite bekymmrad över att jag inte verkar trivas här då jag är hemma hos mamma mer ofta än sällan. Så är inte fallet. Jag trivs utmärkt! Bara det att det är så tyst och tråkigt här när han jobbar.
Hos mamma är det alltid full rulle, alltid någon som är hemma och alltid finns det något man kan sysselsätta sig med. Det kan nästan liknas vid en fritidsgård, eller ett kollektiv. Hemma hos mamma hittar vi mina 2 bröder, syster med pojkvänn, 3 katter och mamma såklart. Blev en stor kontrast när vi flyttade. Jag tar en mjukstart..


Tills vidare - löningshelg, det var tider de´

Rebecca

Nästan 6 månader sedan



Här hade jag traskat in i vecka 12. Inte mycket till kagge där inte.
(Långt hår hade jag också. Bitter!)


Tills vidare - liten skapelse

Rebecca

En morgon i badet



Förmiddagen spenderades i badet med lite blåbärssoppa och korsordstidningarna.
Sitter i morgonrocken framför reprisen av Lets dance och överväger om jag ska göra något av denna soliga dag..



Tills vidare - tankenöt

Rebecca


Intensiv dag

Jag är helt slut.
Varit hemma hos mamma hela dagen och kvällen då hjärtat jobbat. Städade vardagsrummet i 3 timmar. Gnussade ordentligt. Gjorde rent mattan, dammsög soffan och fotöljerna, duschade blommorna och hängde tvätt.  Hjälpte även till att få upp hyllorna på toaletten och monterade ner en gammal byrå som ska slängas. Fick på köpet en glad och tacksam mor. Inte konstigt att mina ögon nästan går i kors just nu och kroppen skriker efter vila. Blir nog till att slumra till i soffan.

Morgondagens agenda ser ut som följer: absolut ingenting, än så länge..



Tills vidare - trevlig helg!

Rebecca

Nyblivna mammor och gravida

En smart grej som jag blivit tipsad om. Det är som en lite större napp som man kan öppna och lägga i små bitar av vad man nu önskar. De små hålen i sugdelen gör att endast saften sipprar ut.
99 riksdaler och ni hittar den här



Umami Taste Teaser
är ett första sätt för barn att smaka på frukter och grönsaker utan risken att sätta i halsen eller kladda. Gör så att barnet får i sig alla nyttiga vitaminer. Lär barnet nya smaker. Stimulerar barnets utveckling. Ökar barnets självständighet. Lätt att hålla i. Stimulerar tuggrörelsen och motoriken hos barnet med koordinationen mellan hand, mun och seende. Tål maskindisk. BPA-fri. Extra refiller finns att köpa till.




Tills vidare - bara ett litet tips, inte mer inte mindre

Rebecca

En gammal goding

Att bero på "pulla" i förra inlägget kom jag att tänka på en rolig dialog. Jag ligger i soffan med magen i vädret och pratar med hjärtats lillasyster Moa, 4 år. Vi pratar om bebisen i magen, och hur den faktiskt ska komma ut så småning om. Då jag inte visste hur pass insatt hon var i "blommor och bin- ämnet" berättade jag enkelt att bebisen sen skulle komma ut mellan benen, utan närmare förklaring av processen.

Moa: Vaddå, ska den komma ut ur pullan?
Jag: Ja, det ska den faktiskt.
Moa: Då kommer din bebis lukta pulla sen!



Vad svarar man på det? Jag kunde inte låta bli att skratta.



Hjärtat med lillasyster i somras



Tills vidare - ärliga barn minsann

Rebecca

Älskar min padda som smaskar kudde

Vi var uppe i ottan och gick på den första delen av förlärdrakursen. 3 timmar med förlossningssnack. Vet inte om jag kan påstå att jag blev så mycket klokare. Allt barnmorskan sa visste jag redan. Jag har ju spenderat otaliga timmar med näsan i böcker, pratat med andra mammor och glott framför datorn, så konstigt vore annars.
Om inte annat är det kanske lite mer givande för hjärtat. Nog för att det kanske blev lite magstarkt på slutet med förlossningsfilmen från 89. Jag menar, vem vill se en blå, slemmig, blodig klump dras ut ur en hårig pulla lagom till frukost!?

Svängde förbi GränbyC på vägen hem och kompleterade vårat hem med en krokhängare, nagelsax och pincett.
Slog till på 2 löpare till matbordet i vardagsrummet. Tack sugardaddy!

Väl hemma slocknade vi båda i den lilla soffan. Överväger nu att väcka hjärtat som fortfarande ligger däckad som en padda och smaskar kudde. Det är faktiskt hans tur att laga mat, och jag är hungrig!


Tills vidare - på återseende

Rebecca


Ljuvliga semlor

Sicken fikadag! Sara och Bella var här på fika i eftermiddags. Sara hade tagit med sig sina ljuvliga semlor och jag bjöd på té. Hjärtat lagade middag och sedan åkte jag förbi Caroline där det bjöds på winerbröd och chokladbollar.. och té.

Tror ni jag lyckas få hjärtat att massera mina onda fötter 4:e dagen i rad? Jag tvekar....
Såhär lät det igår: Jag orkar inte mer nu, jag får ont i tummarna. Jag har ju masserat dig 3 dagar i rad...
Kom igen, lite ska man väl få för att man gått och blivit tjock och ful! Brukar inte lägga fram "gravidkorten" så mycket annars.



Här har vi vårat lilla krypin. Och att sätta ner fötterna på pälsen om mornarna är magiskt. Jag vill typ sova med den i sängen...mmmh...




Tills vidare - massa ljuvligt

Rebecca

Flyttande och diverse flängande

Nu har vi stationerat oss i nya lyan och kommit i ordning. Sista dagarna har bestått av flyttande och diverse besök till IKEA och liknande. Mitt internet har precis kommit igång, så nu är jag tillbaka.


Urs vad jag känner mig gravid just nu. Det mesta gör ont och är jobbigt. Att vända sig i sängen är ett projekt i sig. Inte på grund av den jäsande magen utan mer för att allt gör ont. Tippar på en släng av foglossning.
Fötterna gör ont efter bara några meter och igår i duschen konstaterade jag att jag börjat samla på mig lite vätska. Djupa märken in i bena efter strumporna. Och benen i sig såg lite stabbiga ut.

Att böja sig ner och sedan komma upp igen är lite utav en konst. Knäna tar stryk.
Satt faktiskt på golvet i köket häromdagen och dona. Just för att jag inte orkar sitta på huk. Sortera in tvätten i garderoben utförs sittandes på stol. Förvärkarna infinner sig i vanlig ordning och på kvällarna har jag ofta så ont i hela kroppen att det kan vara svårt att somna.

Om inte annat så vet jag nu vad jag har att vänta mig på ålderns höst när kroppen inte klarar av allt som den annars gjort.


Dagens outfit: T-shirt, kofta, Almis, mjukisbyxor och fårskinnstofflor. Fit for fight! :)


vecka 34

Griseknoen: Din bebis längd är denna veckan ungefär 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Det är för stort att flyta omkring i fostervattnet och rörelserna blir större och långsammare. Ibland kan en del barn fixera huvudet i denna vecka, det vill säga lägga sig tillrätta i bäckenöppningen.



Jag: Han har bökat runt ordentligt på senaste. Känns att det är trångt därinne när han rör sig. Det stramat i skinnet. Kisseriet har satt igång lite nu. Kanske eftersom han nu är fixerad och ligger så långt ner. Har dock fortfarande, peppar peppar, inte varit uppe en enda gång nattetid och kissat.

Känner mig väldigt varm för det mesta och kvällarna är värst. Svårt att komma till ro när man vrider och vänder och inte tycks hitta något bra läge för att jag är så varm. Flåset är inte heller på topp. Det mesta utförs med suckar, pustar, frust och stånk. Hjärtat tycker det är väldigt rolligt att påpeka alla ljud som jag har för mig.

Min fagra gravidkropp


 

En rolig app på Hjärtats telefon. Kan förvränga vad som helst till det extrema.
Som vi har skrattat!



Tills vidare -  skadeglädje

Rebecca








Besöket hos barnmorskan

Besöket hos barnmorskan i torsdags gick fin fint. Vågen visade på otroliga 67,5kg! Kopplar fortfarande inte riktigt att det är mig kilona refererar till. Startvikten i somras var 49kg = 18,5kg uppgång. (Kan lite snabbt nämna att 49kg var några kilo under min normalvikt och att jag då precis påbörjat ett matschema inkluderat näringsdrycker för att gå upp till min normalvikt igen)

Pyrets hjärta slog på fint, blodprovet såg bra ut och SF-måttet (ett mått på hur magen/barnet växer) har börjat plana ut lite. I början låg jag lite i överkant på kurvan, men jag ligger fortfarande inom ramarna nog om det växer lite segare nu.

Almis hade redan fixerat sig. Alltså lagt sig med huvudet långt ner i bäckenet och nu "sitter fast". Även om det är ganska tidigt finns det inget som tyder på att han kommer kika ut tidigare för det.

Känner väldigt ofta hur han har hicka där inne. Och han sprattlar på som vanligt, nästan mer än vanligt. Eftersom det är ganska trångt där inne nu är det ganska obehagligt när han sparkas. Det känns så tajt, som om huden skulle spricka.




Bild: niomanader.se



Har befunnit mig i Alunda hos svärmor med gubbe, därav inget bloggande.
Solen skiner idag och jag känner mig lycklig. Det fruktansvärda munsåret är borta, likaså febern. Och mina läppar som de senaste månaderna har sett ut som ett rivjärn av skinnflärpar och småsår har läkt och äntligen kan jag kleta på lite läppglans utan att det ser skumt ut.
Nu är det bara snoreriet som ska försvinna...



Tills vidare - vi hörs

Rebecca


Mycket nöje

Gratis är godast. Så heter det med all rätt. För er gravida som mot förmodan missat allt trevligt du kan få gratis så kommer här lite länkar.
Själv har jag inkasserat det mesta, mer eller mindre roliga saker, men som sagt - gratis är godast!

Kika in:

http://babytobe.se/registrera/

http://www.libero.se/Pages/Club/Default.aspx?id=25825

http://www.babybox.se/?partner=PAMPERS

http://www.goboken.se/Verktyg/Registrering/?promotioncode=IB001101 (tror du själv står för 59kr i frakt på denna)



Tills vidare - mycket nöje

Rebecca


God morgon!



God morgon Sverige!
Åter igen vaknade jag klockan 8. De enda som är vakna är 4-fotingarna. Fördriver tiden med Hemmets Journal som hittat hem till oss från mormor. Vilket väder.

Känner fortfarande av febern. Men nog är det lite bättre alltid...tror ja...




Tills vidare - solsken

Rebecca

Sedan var jag less

Febern hade övertaget i morse. Vaknade klockan 8 och visste att det inte var någon idé att försöka somna om, det skulle inte gå. Groggy av febern och snorig som få gick jag och la mig i badet med mina korsordstidningar. Och där låg jag till klockan 11.30 när hjärtat vakna. Hoppade i morgonrocken och traskade tillbaka till sängen.

Urs vad jag tyckte synd om mig själv. Mådde anus rent ut sagt! Försökte sova en stund. Somnade tillslut och vaknade vid 4. Gjorde lite middag och sen var jag less. Less på att inte må någe bra. Less på att knappt lämnat lägenheten på flera dagar.

Vi åker till IKEA tyckte jag. Hjärtat tyckte det var en ytterst dålig idé och menade att jag skulle vila istället. Men frun i huset får mången gång som hon vill. Shoppade lite nya handdukar, sängkläder och två pälsplädar. Sedan svängde vi förbi Willys och utökade vårat blöjförråd ytterligare. Vi räknade ihop hur många blöjor vi har nu. ca 470 st i olika storlekar. Herre gud tänkte jag. Är detta verkligen normalt? Kan tyckas många men slår man ut det på hur många blöjor som går åt så räcker förrådet inte allt för länge. Vore ju dumt att inte utnyttja rabatterna i reklambladen.



Nu sitter jag här men en rinnande snok. Ställde in fikan med Caroline i morgon då jag inte vet hur jag kommer må då. Mödravårdscentralen måste vi dock ta oss till i morgon. Alltid trevligt. Våran barnmorska är verkligen ett original, vi gillar henne!


BigBrother snart. Kollar ni också?


Tills vidare - sjuktider

Rebecca

två köttbullar och potatismos

Jag har två köttbullar i näsan, nåja, bildligt talat. Snoret rinner samtidigt som jag är täppt och jag är varm som en tekanna. Nämnde häromdagen att jag hade en släng av feber och ont i halsen men sen la det sig ganska bra. Men idag känns det värre.

 Övervägde om jag skulle ta någe piller mot eländet. Har satt i mig en värktablett hittills under preggotiden och känner mig nöjd över att jag har "sluppit". Googlade lite vilka piller det var man fick knapra som gravid och fann forskning som töd på att Alvedon ger ökad risk för missbildning av snorren på bäbisen. Herre gud! Nu blir det till att vänta ut denna ljuvliga feber, snorerier och halsont utan tablett. Och fan ta om snorren är ut och in endå när han tittar ut..

Nu vankas det fiskpinnar och potatismos. Hemmagjord (skam på er som äter pulvermos!) potatismos är en solklar favorit på min tallrik.


Såhär skev känner jag mig just nu.
Picasso-kopia målad av mig för länge sen


Tills vidare - maaaat

Rebecca

Gärningsman



Misstänkt: Vit/svart honkatt
Tilltalsnamn: Selda



Offer: Vit kvinna
Tilltalsnamn: Rebecca

Så kan det gå när man leker med någon som är flitigare på att vässa klorna.
Oddsen är förödande...


Tills vidare - skadeskjuten
Rebecca

Avelsgener

 

Vi kommer få ett så vackert barn! Jag menar, kika in dessa avelsgener..



Tills vidare - skönhet

Rebecca

Just nu..




Inhandlade parfymfritt tvätt- och sköljmedel för ett tag sedan. Så igår och idag har tvättmaskinen gått varm. Almis sängkläder, filtar, handdukar och kläder är nu tvättade och redo för användning.

Kändes så annorlunda att hänga upp små bebiskläder på tork. En behaglig känsla.
Arbetskläder för dagen är morgonrocken. Här hemma läggs föga betoning på att vara attraktiv när man arbetar.




Kläderna får ligga i pappkassar införflytten på söndag. Och ja, katterna är med överallt i vanlig ordning..



Tills vidare - arbetande kvinna

Rebecca

Vecka 33

Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.
Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis.

På senaste har jag känt av hur kraken hickar där inne. Det känns som ett konstigt tickande. Och än kan det inte vara trångt nog för herrn, för han sprattlar på och sparkar i vanlig ordning.
47 dagar kvar till beräknad förlossning. Jisses!


Bild: http://se.babycenter.com


Sneakpeak

Tänker faktiskt hålla er lite på halster. Ska tillbaka till frissan om en vecka och fixa det sista. Lägga över en lite "askigare" toning och ljusa upp vissa partier. Håret måste vila lite så det suger åt sig ordentligt. Denna sneakpeak bjuder jag på. 



Nu är det En unge i minuten på 4:an. Obligatoriskt! Hjärtat förflyttar sig till vardagsrummet med TVn på en annan kanal.



Tills vidare - intressant

Rebecca

Detta har ni missat

Makeover på toaletten - Vi tog oss tummarna ur rövarna och inhandlade diverse saker till mammas toalett. Toaletten som är 1x1,4 m har inte världens bästa förutsättningar. Men med en ny spegel, lite färg och nya hyllor ska ni snart få se på slutresultatet. Vi väntar fortfarande på en borr så hyllorna kommer upp.

Barnvakt - Vi hade en gäst här hemma lördag till söndag. Dennis lillasyster. En riktig Lotta på Bråkmakargatan... gånger 10! Klockan 9 på söndagsmorgonen befann jag mig ute i lekparken. kan tillägga att den kvällen somnade jag som ett litet barn...helt slut!

Mors födelsedag - Tog med älskade mor på sin 27-årsdag (hon säger själv att hon varit 27 i över 10 år nu och kommer så förbli) och bjöd på lite shopping.

Ny undersökning - Åkte in till Ackis för undersökning ytterligare en gång pga min "mensvärk" som inte ger med sig. Läkaren konstaterade att det är förvärkar och att allt ser ut som det ska. Inget att bekymra sig över utan det blir att ta smärtstillande om det blir jobbigt.

Hjärtat gjorde illa foten - Hjärtat kommer hem från innebandyträningen hoppandes på ett ben. In till akuten på röntgen. Något med ledbandet i foten som tagit stryk. Sjukskriven till söndag.

Lunch hos Frida - En mammaledig kollega bjöd på smarrig lunch och trevligt sällskap. Dottern ter sig som en ren mammadröm. Jollrar glatt och nöjt för sig själv. Ge mig! :)

Nytt boende - Med lite flyt och en vänlig själ, iform av Hjärtats vän, har vi nu fixat boende. Vi håller fortfarande till i Salabacke trakten. Nära till kära mor och svärfar. Perfekt, och vi är jätte glada! Om allt rullar på som det ska flyttar vi in på söndag.


Tills vidare - allt för nu

Rebecca

Spännande

Jag vet, det kom ingen sammanfattning, men den är påbörjad. Vaknade i förrgår med Sveriges största munsår och en underläpp likt en falukorv. Och en släng av feber och halsont på det. Nu har jag bokat tid hos frissan. Sista investeringen på mig själv innan griseknoen kikar ut.
Nu till frissan. Spännande!


Tills vidare - På återseende

Rebecca

Skamset

Hörrni, nu har det varit skamset tyst här. Jag har varken gått och dött eller fött barn. Full rulle helt enkelt.
Imorgon kommer en trevlig sammanfattning på allt ni har missat. Nu ska jag mysa med hjärtat.

Kaggen idag - vecka 32+5.



Tills vidare - trevlig fredag

Rebecca

Här ska gnussas

Negerbollar och ett glas vatten till frukost. Nu är jag fit for fight. Sängkläderna ligger i tvätten, täckena hänger ute på vädring, här ska gnussas. Spotify är på. (Skulle vilja ha sånna där högtalare som man kan koppla in till datan.) Jag tror det är vädret. Vår = städa. Visst ligger det något i det jag säger?

Förövrig var det sol igår och jag fick hejda impulsen att dra på mig skinnpajen och conversen.
Skinnpajen är långt ifrån stängbar numera och att knyta på mig conversen skulle ta alldeless för lång tid..
Nu, back to work mina vänner!


Västkusten 09


Tills vidare - dammråtta

Rebecca

Bullmamman

Mötte upp min favorit Proppen och begav oss för en heldag hos Matilda och Mila. I vanlig ordning med massa gott för magen, dock mindre goda bieffekter.
Nu ligger jag och rapar kaffe med groteska uppstötningar.

Vad sägs om pannkaka med nougatsås, bär, glass, grädde, sylt och nutella?
Eller en kalasgod fiskgryta med potatis och broccoli?
Skulle vilja kalla det att slå huvudet på spiken när jag benämner Matilda som bullmamma. Hon är inte blyg med att överrösa sin gäster med god mat tills man spricker. Men glad i mat som man är så tackar man inte nej utan gapar glatt!


Bullmamma med dotter


Till min förtjusning pratades det massa graviditet och barn. Proppen lyssnar alltid entusiastiskt, trogen vän som hon är. Jag skulle kunna prata bajs i 5 timmar och hon skulle fortfarande lyssna aktivt. Men det är alltid skönt att kunna disskutera och fråga någon som redan har barn, utan att de vrider sig av tristess pga ämnet.

Tack för idag!



Tills vidare - :)

Rebecca

RSS 2.0