Jäkla vider

Fick ett tips om att testa Gaviscon mot halsbrännan. So far so good. Men det var bland det vidrigaste jag gjort.
En tablett som ska tuggas ordentligt innan den sväljs. Allting bara svällde i munnen och blev som en tjock sörja. Vidrigt. Inte långt ifrån en språngmars till toan för uppkastning. Hjärtat blev tvungen att tugga en i sympati.

Mår lite illa inför tanken att ta en till natten. Men hjälper det så är det bara att bita ihop. Jäkla vider!




Tills viadre - uääk

Rebecca


mammarollen

Måste öva inför mammarollen. Doris ställde gärna upp och låg som en daggmask och vaggades till söms.



Sant nattnöje

Oh, det finns nya avsnitt av Veckans brott på SVT-Play!! Sant nattnöje tills sömnen infinner sig.
(Jag är lite småkär i Leif GW. Dubbelmoral med tanke på inlägget nedan!? Nejdå, hjärtat har en fling med GW han också.)



Tills vidare - jajamen, ny vecka - nya tag!

Rebecca















Bild: http://hd.se/noje/2010/06/17/leif-gw-gor-veckans-brott-i-svt/

En kärleksförklaring

Ibland har jag lust att ta den slöaste sax jag kan hitta och sakta klippa av honom p*ngen. Jo det är sant. Ibland kan han göra mig så jäkla irriterade att jag inte vet var jag ska ta vägen.
Vi är ganska olika, fast samtidigt är vi väldigt lika. Kanske är vi egentligen för lika. 

Även om han inte är den romantiskaste människa jag träffat (även om jag så önskar att han vore, då jag är en äcklig sucker för smicker och romantik) så älskar jag honom så mycket att jag inte kan förstå vad jag gjorde med mitt liv innan.

Det tog ett tag innan vi hittade varandra ordentligt i förhållandet. De första månaderna var ganska tuffa men med tiden hittade vi varandra och vi har aldrig haft det så bra som nu.
När jag är med honom känner jag mig som ett litet barn som skriker efter uppmärksamhet. Hallå! Hallå! Hääär! Titta på mig. Titta på mig! Kolla vad jag kan! Titta råååå!

Jag skulle kunna ligga i timmar och pilla på hans små söta öron, pilla honom i skägget, smeka honom över pannan eller pilla på hans långa fina ögonfransar. Ibland hatar han det - men med en större dos tålamod än vad jag har så står han ut. Han låter mig hållas. Ja, för ibland är att vara med mig rent ut sagt en fråga om att bara stå ut.

Han är sannerligen beundransvärd. Och jag skulle inte vilja byta för nått i världen.



Gravidhumor




Nu: vecka 31

Almis vecka 31: Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand. Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och de ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek.

























Jag:
  Halsbrännan gör sig mer påtaglig och det blir att bunkra upp med många kuddar i sängen (då halsbrännan lättar i sittande ställning.)
Almis bökar runt i vanlig ordning där inne och nu är det ganska häftigt att se rörelserna utanpå magen. Det blir en tydlig liten bula när han trycker emot med foten. Viktuppgången ligger numera kring 17 kg. Jag har känt mig lite gladare och denna vecka har vi även fått ett trevligt besked, kanske därav att humöret känns bättre. Återkommer med vad det är när det är spikat...


Idag har jag legat i sängen hela dagen och myst med hjärtat tills han åkte till jobbet vid kl 16. Och då ser man ut såhär... Mjukisar och håret på tvärn.

Gjort lite köttbullar av köttfärs som måste användas och fryst in. Nu är det chill, återigen i sängen, med syrran. Jag saknar hjärtat.


Tills vidare - Solsidan ikväll :D

Rebecca


Angående lördagens sista timmar

Hjärtat jobbade och kära mor var på stan i goda vänners lag och drack vin. Jag drog med mig syrran och 20.30 öppnades dörrarna vid ingång 240 och jag fick ett undersökningsrum.
Barnmorskan satte på mig ett CTG-bälte för att mäta Almis puls och registrera eventuella sammandragningar.





20.50 kommer barnmorskan in igen och skakar lite på magen och förklarar att de vill ha lite action på kurvan för att den ska bli "godkänd".Det vill säga att Almis puls skulle öka i form av aktivitet där inne. Men Almis ville inte göra som han blev tillsagd. Jag föreslog att jag skulle lägga mig på sidan för att det är då han brukar sprattla. Sagt och gjort. Hon kollade även mitt blodtryck som såg bra ut.

Barnmorskan tackade för sig kl 21 och sa att nästa gång skulle det vara en nattbarnmorska som kom. Den nya kikade in kl 21.20 och vid de laget hade han sprattlat runt bra därinne och inga sammandragningar hade registrerats så bältet togs bort och kurvan såg bra ut. 

Jag fick lämna urinprov som inte påvisade någon urinvägsinfektion, och inte heller läckte jag protein. Barnmorskan sa att läkaren som jag nu skulle få träffa för gynundersökning var upptagen och vi ombads vänta. Hon kikade in titt som tätt och kollade läget. Hon frågade om allt gick bra och jag svarade att nja..jag börjar bli lite hungrig. Har ni någon frukt? Hon skrattade och sa att hon skulle gå efter smörgås till mig. Hon menade att jag såklart skulle ha plåster på såren som så lugnt och fint väntade på läkaren. Läkaren tittade in 22.30 och gjorde en undersökning.
Allt såg bra ut och ingenting var på gång. Förmodligen är det hela förvärkar men han var dock lite fundersam över smärtan som han inte kunde förklara.

Jag skulle ringa igen om 2 veckor för ny undersökning i fall inte smärtan gett med sig.

Detta var sammanfattningen för lördagens sista timmar. Ingenting som är på gång och allt såg bra ut, tack och lov. Det får gärna dröja några veckor till...



Tills vidare - välkommen söndag

Rebecca


Lördagens sista timmar

Lördagens sista timmar spenderades på förlossningen. Slog slag i saken och ringde angående min magont igen. Ombads att komma in för undersökning. Allt såg bra ut. Peppar peppar. Mer om det i morgon.. nu är jag trött.


Tills vidare - Sov gott!

Rebecca

Bullfabriken


Någon vecka innan Almis blev till.



Bullfabriken idag, vecka 30+6



Tills vidare - enjoy

Rebecca



Mysterium

Jag kliar mig flintskallig i ständiga försök att få ett svar på detta mysterium. Jag somnar liggandes på vänster sida och vaknar på vänster sida. Hur tusan kommer det sig att mitt täcke ser ut som sådant varje morgon?  Påslakanet ut och in och täcket brevid. Jag säger som hjärtat: Vad fan gör du när du sover egentligen!?



Tills vidare - God morgon Sverige!

Rebecca

Trots detta kan jag knappt bärga mig...

Läser förlossningsberättelse efter förlossningsberättelse.
Här går meningarna många gånger isär hurvida det är klokt eller inte inför sin egen förlossning. Men jag har inga förhoppningar eller någon bild på hur min egen förlossning kommer se ut.
Jag räknar med det värsta.
24 timmars smärta, massa spyor pga lustgasen och att epiduralen behöver 4 försök innnan den kommer på plats. Jag räknar med att jag kommer vara en häxa, att Dennis  kommer vara så nervös och varken veta ut eller in pga mina raseriutbrott. Jag räknar med ett akut kejsarsnitt, stygn och kateter efteråt.
Trots detta kan jag knappt bärga mig...


Pöjken nedan är född i vecka 30, lika gammal som Almis är nu dvs. Kan för allt i världen inte förstå att jag har en så pass stor och utvecklad människa i min mage.


Bild:http://www.piersol.com/pictures.html


Tills vidare - säg, vem kan förstå?

Rebecca

I inkorgen

I inkorgen från hjärtats moster:

Hej tjejen! Hörde att du är sjukskriven. Hoppas allt är bra trots det...kom gärna över ngn kväll och fika! Hälsa Dennis. Kramar till er


Bland alla hormontårar och grintjurighet värmde detta fint. Tack Bettan!



Tills vidare - going strong

Rebecca

Bland godishyllorna på Willys

Idag så masade jag bitt bleka tryne i sällskap med hjärtat till försäkringskassan och fick hjälp att fylla i de sista papperna (för nu i alla fall!). I 4 olika omgångar har jag fyllt i samma uppgifter angående inkomst. Förstår ni då att jag undrar vad de gör med alla uppgifter!?

Vaknade på fel sida åter igen idag. Tårarna ligger och trycker bakom ögonlocken. Är det inte såhär i längtans tider som man ska må som bäst? Jag vill bara gå i ide. Får dåligt samvete över att lyckan inte känns total, men jusst nu är allt en berg och - dal bana.

På vägen hem svängde vi förbi Willys och införskaffade oss lite blöjor. Lika bra att börja i tid. Och med en kupong som gav oss ett blöjpaket gratis blev det ju rena rama fyndet!


Jag stannade vid godishyllorna och ville ha något sött. Hjärtat sa att det var fotboll ikväll och undrade om vi skulle köpa något gott. Då slog det mig. Han är ju ledig idag. Ledig! (Efter att ha jobbat natt (17-02) 4 dagar i rad hade jag nästan glömt bort att jag hade en gubbe. Umgängestiden blir obefintlig.) Jag var så inställd på att han skulle jobba idag.. igen. Blev så lycklig över tanken att jag skulle få spendera kvällen med hjärtat och att få somna tillsammans. Då brast det. Så där stog jag bland godishyllorna på Willys, med ett blöjpaket i vardera hand, och grät. Och hjärtat skrattade. Gråter du? Du gråter ju...ääälskling. Som sagt, berg och- dal bana.

Bild på mig som tandlös och pottklippt.



Tills vidare - jusst nu känns det gött

Rebecca


Hmrf...

Väntar samtal från husläkaren. Inte snabbast i stan. Måste förlänga sjukskrivningen då det blev ett glapp på 1 dag mellan sjukskrivningen och havandeskapspenningen. Lyckades räkna fel. Bittert!

Ringde förlossningen och hörde mig för angående min otrevliga magont. Hon sa att jag skulle ringa när jag hade ont så skulle de besluta då om jag skulle komma in för undersökning. Trevlig tjej på andra sidan luren dock. Hon gjorde mig lite glad.

Förövrig tror jag nog att jag och mina hormoner vaknat på fel sida idag. Känner mest för att dra täcket över huvudet och inte prata med någon...




Tills vidare - hmrf...

Rebecca


söta rara underbara Sara

Idag tog jag mig en tripp på gymmet igen. Allting i fin takt och med lagom tyngd. Känns bra och jag får fortfarande inte ont i ryggen. Så förhoppningsvis kan detta bli en vana igen. Blir inte mycket till motion annars förutom de dagar man vankar omkring på stan. Känns otroligt bra att få komma iväg och bli lite svettig.

Sedan kom söta rara underbara Sara och hämtade mig efter jobbet. Vi bar av mot hennes boning för att trixa lite med hennes hår. En lång historia kort så sket det sig och vi skippade det helt enkelt och bara var. Sara bjöd på tacos och till Solsidan bjöds på ljuvliga hembakade semlor och te´.




Tills vidare - 3 semlor senare..

Rebecca

Välkommen vecka 30

Almis vecka 30: Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.
Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt.
Bild: babycenter.com

Jag: Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka. Med detta sagt räknar jag med en viktuppgång på 20+ pannor.




Tills vidare - glada gubben

Rebecca


Idag har jag lärt mig detta

Nej, än har inte John Blund infunnit sig. Min dygnsrytm är helt upp och ner. Var länge sedan jag släckte lampan för att göra natter innan klockan 02.

Har haft ont i magen idag igen. Kan det vara förvärkar? Och varm som en kamin är jag om kvällarna! Googlar allt som har med graviditet att göra. Grymt tidsfördriv.
Idag har jag lärt mig detta: Ämnesomsättningen ökar med omkring 20 %. När den blir hög så blir man lättare varm och svettas mycket lättare än i vanliga fall.

Hjärtat borde vara hemma inom 1 timme. Blir sådär ynklig när jag har ont och vill bara att han ska komma hem och hålla sin hand på min mage medans vi skedar oss till söms framför TV´n.


Tills vidare - så var det söndag mina vänner

Rebecca

Jo, för jag vill också ha långt hår (igen)!

Har under en längre tid, lite i smyg, fördärvat alla tjejer med långt hår. Har så god lust att ta till saxen var gång jag ser någon med det där långa fina svallet eller en hög fin hästsvans. Att de ska vara så märkvärdiga och gå och svänga på kaluffsen framför jusst mig! Vad an detta kan frågas? Jo, för jag vill också ha långt hår (igen)! Det får gärna bli tjockt över en natt också..




Tills vidare - jobbigt läge

Rebecca


Heja heja

Idag har vi varit och hejat på pappsen när han spelade innebandy. Däremot bjöds det på en bitter förlust.
Nu är pappsen på jobbet i vanlig ordning och jag lämnas att roa mig själv.





Tills vidare - bara vi 2

Rebecca

Skjut mig försäkringskassan!

Jag och hjärtat fick lite saker uträttade idag. Hämtade mjukliften till vagnen vi beställt och köpte en skötväska. Tog mig till jobbet och hämtade papperna från bossen och skickade in till försäkringskassan.

Yes bara ett papper kvar som ska fyllas i och skickas in. Trodde jag! Fick satans j*vla skit ännu några papper från Försäkringskassan idag. Det tar då aldrig slut.

Skillnad var om det var lite enkla uppgifter som skulle fyllas i, men en normalt obegåvad Svensson som jag förstår inte ens hälften. Skjut mig, snälla!

Såhär spenderas min fredagskväll! Hoppas ni gör något mer livsbejakande denna afton!






Tills vidare - suck

Rebecca

Tur att han är fin att titta på i alla fall

Medans jag hann rensa min pärm med kvitton och viktiga- måste-sparas-papper, förbereda maten och baka 2 citronpajer så spenderade hjärtat hela gårdagseftermiddagen och kvällen framför sitt nya Tv-spel. Tur att han är fin att titta på i alla fall.



Tills vidare - fredag för tusan!

Rebecca


En godnatt hälsning från mig och 4-fotingarna

En godnatt hälsning från mig och 4-fotingarna. Har ni hört talas om de 3 katterna som älskar att borsta tänderna!? Slagsmål om tandborsten var eviga dag. Här har ni dom i alla fall.






Tills vidare - vackra drömmar

Rebecca

Allt och ingenting

Tror ni inte jag fått ääääännu mer papper från försäkringskassan? På riktigt, det är nästan skrattretande.
Svängde förbi jobbet och lämnade papper till bossen och pladdrade lite med kollegorna. Saknar den där bunten virriga hönor redan -  a lot!

Imorgon blir det back to work för att hämta papperna hos bossen, lämna ett annat papper, klämma en fika och nypa alla kära gamlingar i kinden.

Drog en vända på gymmet igår också. Känner att jag måste göra något, och promenader  ute i det gröna(vita) är inte min starka sida. Gick på löpbandet 20 min sen tog jag några ben och- armmaskiner. Ytterst varsamt för att skona min rygg. Och peppar peppar, så klagar inte ryggen än så länge i alla fall.


Köpte en bajslåda med tak, luktfilter och svänglucka till våra 4-fotingar idag. Stekigt! Denna uppskattades då de trodde de fått en ny koja. Doris la sig i den nya kattsanden och chillade en stund. Underliga varelse.

Hjärtat jobbar stängning hela helgen, så jag har öppet hus här. För den som vill är det bara att kika förbi och hålla en tjock kvinna sällskap.


Tills vidare - simma lugnt!

Rebecca

Vecka 29 nu gott folk!

Är inne i vecka 29 nu gott folk. 74 dagar kvar! (På söndag går jag in i vecka 30. Nu går det snabbt!!)

Pyret ligger med huvudet nedåt redan, och han har börjat kicka på undersidan av revbenen. Ligger jag på sidan syns det ganska bra utanpå hur han sprattlar runt. Han håller sin dygnsrytm ganska fint. En riktig nattuggla! Han gör inte mycket väsen av sig dagtid.

 När jag vaknar på morgonen så vaknar också Almis och bökar runt lite. Sen känner jag några få puffar under dagtid. När klockan närmar sig 20 så sätter han igång. Vid 23 börjar han kickas lite igen för att leva rövare vid 01-tiden. Sov unge, förtusan!

Almis vecka 29: Den här veckan är din bebis 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta.

 Bebisen rör sig mycket och du kan antagligen känna många rörelser under dagen. Varje bebis har sin egen dygnsrytm och med tiden lär du dig känna igen dem. Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.

Jag vecka 29: Känner hur hormonspökena börjar smyga sig tillbaka. Enligt Dennis var jag inte fullt lika charmig i början av graviditeten. Humöret svängde mycket. Men så småningom skulle det också ge med sig och Dennis slapp gå på äggskal. Nu har hormonerna kikat förbi igen och tårarna och frustrationen är sällan långt borta. Som om någon tar över ens egen kropp. Obehagligt när man inte känner igen sig själv...



Tills vidare - bara massa bebis

Rebecca


det går väl inte ens att betala med kontanter längre!?

Helgen har bestått av massa film och godis, glass, semlor, chips och pajätande till bristningsgränsen. Pinsamt mycket onyttigheter. Jag borde inte ens inneha rättigheten att själv komentera mina 15kg till viktuppgång. Jag menar, det är knappast Almis som väger 15 kg där inne i magen...

Fikade med mammalediga Frida och hennes lilla Ines idag (ytterligare en semla slank ner). Ytterst trevligt!
När det var dags att ta bussen hem skickade jag iväg en SMS-biljett. Precis innan jag kom fram till chauffören och skulle visa min biljett så dog min mobil. Den dog! Vilken j*vla tajming. Jag snäste fram: det går väl inte ens att betala med kontanter längre!?

Det var bara att vackert kliva av bussen. Jag var så arg. Så jag vaggade sakta genom stan med frustrerande tårar rullandes ner för kinderna. Jag hatade hela världen just då. Hade lust att penka finger till varenda busschaufför som åkte förbi (som om det var deras fel att jag aldrig lär mig att ladda min mobil!) Och promenaden hem som normalt tar 20 min tar numera 35 minuter. Jag frös och hade ont i magen. Blängde bittert på buss efter buss som hann passera på vägen hem...

Hemma möttes jag av besked från försäkringskassan som beviljat min havandeskapsansökan. Yes! Detta innebär att jag får vara hemma från 2:a mars till beräknad födsel. Nu, ytterligare ett besök hos försäkringskassan för att reda ut hur jag ska fylla i det nya pappret. Känns som det är otroligt mycke dubbeljobb. Sparar dom inte alla uppgifter de får i någon slags databas? Hett tips annars.

Jag och syrran lagade lite fin Alla hjärtans dag-middag här hemma. Det var fullt hus. Bröderna, mamsen, syrran med respektive, jag & Dennis. Kött med hasselbackspotatis, pepparsås och fetaostsallad. Och en chokladefterrätt.

Våra små jäntor fyller 1 år idag!


Tills vidare - andas in, andas ut

Rebecca



En fet blöt puss

Mats kom förbi med lite mat idag. Han var måttligt faschinerad över min stora mage. Han tittade granskande på mig och utbrast sen: Nu ser du nästan normal ut, inte sådär spinkig. Haha. Det pratades om barn och boende.

Efter 1 timme när vi satt och kikade på TV för att smälta maten tittade han på mig och frågade hur allt kändes (för tusende gången!). Han sa att han var så glad för min skull och gav mig en kram. Och jag kunde skymta tårarna i ögonvrån.
- Det är svårt jusst nu, men jag lovar att jag ska försöka hjälpa er att hitta lägenhet, för jag vet att du skulle göra detsamma för mig.

Kan inte bjuda på någon dagsfärsk posa-framför-spegeln-med kaggen-bild idag då jag inte kan hitta ett enda fungerande AA-batteri här hemma. Är det inte lite omodernt med en kamera som går på batterier? Kameran är så gammal att den inte säljs längre.

Förövrigt längtar jag efter Dennis som har jobbat hela dagen. Han ska få sig en fet blöt puss när han kommer hem.
Saknar jäntorna på jobbet med... skickar en fet blöt puss till er också!


Tills vidare - trevlig helg!

Rebecca

denna nya värld gör mig sinnesslö

Idag for vi runt och uträttade lite ärenden då hjärtat endå var ledig.  Köpte lite kläder till pyret och så slog vi slag i saken och beställde en barnvagn. Den skulle vara här vid månadsskiftet april/maj. Så nu hoppas vi den kommer lite innan, annars är det bara till att knipa ihop tills vagnen kommit.

En grå Carena Free. En vagn i mänsklig prisklass och bra omdömmen.  Sittvagn som görs om till liggvagn. Smidig då den kan användas i flera år.

Det är hårresande vad barnvagnar kostar. Du skulle kunna köpa en bil för pengarna. Och det finns huuuundratals modeller. Helt ärligt, det är nästan lite sjukt. Kanske för att det är en så ny värld för mig. 

Man får höra sig lite för med bekanta vad de har för tips och åsikter sen bara gå lite på känsla. Ja, faktiskt bara höfta lite. Läser du på för mycket så blir du tillslut så pass snurrig, och tycker att ingen barnvagn är bra eller säker nog till ditt barn, att du överväger att tillverka en själv...hemma i vardagsrummet dessutom.



bild: www.prisjakt.nu



Tills vidare - denna nya värld gör mig sinnesslö

Rebecca

Jag avundas inte gubbar med ölmage

Jo då, jag lever. I allra hösta grad!
I dagarna har det fikats och det har ätits sushi. Barnmorskan har fått sig ett litet besök och allt såg fint ut.

Håller på och grubblar angående barnvagn. Vi hade ett säkert kort. Vi skulle få en vagn. Skönt att slippa lägga tusenlappar på en vagn. Men hade visst missat en del av informationen vilket gjorde vagnen obrukbar för oss. Orkar inte förklara närmare...

Att köpa en ny barnvagn i affär kan ha en leveranstid upp till 12 veckor. 12 veckor!! Det är 3 månader. Och om 3 månader är det ju dags.
Så nu är vi i valet och kvalet om vi ska fortsätta kika runt på blocket tills (om?) den vi vill ha dyker upp, eller om vi snabbt som ögat ska beställa en ny. Suck, pust, stön!

Vilket jobb bara för att man blivit på smällen ;)

En bild på kaggen denna vecka.
Jag avundas inte gubbar med ölmage. Hur fan kommer dom upp från badkaret!?

Griseknoen vecka 28: Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Den blinkar med ögonen och har ögonfransar



Tills vidare - aoutch

Rebecca

Den bittra sanningen

Inte nog med att man gått upp 15 kg och knappast kan benämnas som någonting i närheten med tajt. Så är man blek och hyn är inte att tala om! Finnar, prickar, torra fläckar och rodnader...
Har börjat med en Aloevera salva som, peppar peppar, verkar göra sitt ganska bra än så länge.

Har inte solat någonting under graviditeten. Det säkra före det osäkra i det fallet. Och eftersom hyn varit bajs har jag inte kunnat anväda brun utan sol då det ser ännu mer bajs ut. Ska nog prova på spraytanning när hyn återhämtat sig lite till.

Och håret. Urs, jag sliter av mig mitt hår snart. Jag vill inte ha det! Det är fult, urtvättat och bara allmänt jävla tråkigt! Det är kort. Kan det inte bara växa och bli lååångt. Sa i december att jag skulle fixa håret tidigast i mars. Men nu skiter jag i det. Jag ska göra det till löning denna månad. Äckelhår! Ska ljusa upp det.

Jag jobbar fortfarande på Hjärtat som ska lära sig hur man lättast delar vardagen med en gravid. För vad svarar man när jag t.ex. fågar om jag ser tjock ut!? Sällan något av hans svar är bra nog. Men han försöker. Kan inte vara alltför lätt att vara i hans sits. Ett ständigt tåtrippande. Vilket hundliv han lever, stackare.


Men... en hy som går mot det bättre, en gubbe under upplärning, så småningom nyfixat barr och lite pigment så kanske man kan känna sig lite attraktiv igen.



Tills vidare - snart så

Rebecca

Söndagsnöjet för majoriteten av svenska befolkningen

Bänkade framför solsidan. Söndagsnöjet för majoriteten av svenska befolkningen skulle jag tippa.
Hemkomna från middag och fika hos svärmor med gubbe i Alunda.

Idag entrar vi vecka 28 och bullen jäser på fint.
Ser nu vilka fagra gravidformer jag fått i ansiktet. Rund och go.


Tills vidare - våga lite

Rebecca


sliten men ack så älskad

Vad gör man inte om man är sjukskriven. Såhär ser veckoplaneringen ut, än så länge, i min slitna men ack så älskade och livsnödvändiga almanacka.
Vill du ha ditt namn med i min almanacka så hör av dig! Var inte blyg nu..




Tills vidare - bring it on

Rebecca

Han kan komma att se ut hur f*n som helst!

Jag undrar hur Almis kommer se ut. Det är inget blivande mammor pratar om men alla har vi någon gång under graviditeten bävrat oss för tanken att få ett fult barn. Själv skiljer jag mig inte från någon annan och går till och från och håller tummarna för att jag inte ska få en såndär ful bebis.

Förutom att både jag och Dennis har små öron och gröna ögon så är vi varandras motsatser utseendemässigt.
Jag är lång, Dennis är kort. Jag är smal, Dennis är ganska grov. Jag bjuder på en minimal rumpa medans Dennis står för hockeyrumpan. Jag har korta ögonfransar, Dennis har långa. Jag är nästan svarthårig, Dennis är ljusbrun. Jag har tänder där det kan rymmas en köttbulle mellan varje, Dennis tänder är jämna och fina.

Han kan komma att se ut hur f*n som helst!

Men, om min mamma älskade mig trots Sveriges pott-frilla, trolltänder och gristryne, så kan det inte vara någon konst ;)



Tills vidare - hejudamig

Rebecca


Inget nytt fenomen

4 glassar och alla är till mig! Jag skulle vilja skylla detta frosseri på Almis men faktum är att detta fenomen inte är något nytt. Fråga Dennis hur många Piggelin det var kvar i glasspaketet med 20 st, dagen efter, i somras.

Att bara äta en glass? Jag menar, då har man ju precis börjat njuta så är den slut. Man lämnas med mersmak.

Men det faktum att jag inte ens tagit av mig jackan och redan trycker i mig glass nummer 2 är nog något jag kan skylla på graviditeten. Men gott är det!!

Ikväll bli det jag, datan, TV´n och massa glass. Ljuvligt!





Tills vidare - smaklökarna dansar tango

Rebecca



Snopet om det skulle bli en liten tös nu....

Det är svårt att vara gravid utan att säga bebis i varannan mening. I huvudet existerar bara Almis. Barn hit, barn dit. Det är stort att bli förälder och det tar aldrig slut med saker att prata om. Det går liksom inte att tjata sönder ämnet tillräckligt. Det tar aldrig slut!

Under min säng står lådan med Almis alla kläder och dylikt. I förrådet står hoppgungan, gåbordet, badbaljan, blöjhinken - you name it!

Jag har ju så svårt att hålla mig. Jag är en sån som packar resväskan 2 veckor innan avfärd, endast för att jag inte kan hålla mig. Började nog shoppa till Almis redan i vecka 12. Och efter ultraljudet i vecka 18, när hon sa att det inte var någon tvekan om att det var en pojke så sa det bara pang. Har kläder i storlekar upp till 1 år. Ja, jag erkänner, jag är lite konstig. Snopet om det skulle bli en liten tös nu....



Hjärtat är på jobbet och kommer hem nångång i natt. Jag är nyduschad och iförd mysoutfiten. Har inte ens varit utanför dörren idag. En seg lördag. Insåg jusst att jag måste till ICA och lämna tillbaka filmen vi hyrde igår. Suck!


Tills vidare - Almis hälsar

Rebecca

Eller så kör ni bara på känsla

Joho då, jag kan faktiskt sy. Följer inga regler eller mallar. Kör fullt ut på känsla. Syrran köpte en symaskin kring jul och jag var lika kvick som henne med invigning.
Rotade fram ett gammalt tyg och knopade ihop ett kuddfodral. Var ett tag sen jag satt vid pedalen så i all iver blev tyget upp och ner. Men man kan ju faktiskt säga att det var meningen.





För er som behöver lite hjälp på traven kan ni kika in här: http://jennyshus.webblogg.se/2008/august/kuddfodralsbeskrivning.html

Kanske blir ni lite klokare...kanske inte. Eller så kör ni bara på känsla. Funkade för mig, se på tusan!
Lycka till!



Tills vidare - heja heja!

Rebecca

Man ställer väl upp för laget

Är lite sugen på ett 3D/4D-ultraljud. Har fortfarande inte fattat att jag har ett barn i magen så tänkte att det kanske skulle hjälpa mig lite på traven. Plus att det bara vore sjukt häftigt helt enkelt. Det finns ingen klinik i Uppsala, så nämaste är i Stockholm.


Kalaset kostar 1700. Funderar på vad jag ska sälja för att få fram lite pengar. Pengar finns egentligen, men de behövs för resterande saker som ska inhandlas innan griseknoens ankomst. Kan jag sälja gubben min kanske? Eller låna ut honom för en natt? Han är snygg och världens snällaste. Snaggad med lite traschigt skäggstubb. En kortare och yngre version av Fredrik Ljungberg. Så för er som är intresserade, hör av er. 1700 ska jag ha. Har inte disskuterat saken med Dennis, men det ska nog gå bra. Man ställer väl upp för laget liksom...


Nej hörrni, ett grovt skämt och en stor nypa salt åsido, Dennis vill jag ha för mig själv så får se om jag kan luska fram lite stålar på annat sätt eller om jag håller mig till kotten tittar ut.






Ett gammalt alster.



Tills vidare - time will tell

Rebecca

Smörgåstårta och en riktig skitunge!

Var hembjuden till Matilda idag. Jag nämnde för någon vecka sedan att jag inte ätit smörgåstårta på länge, något som jag är skamligt förtjust i. Söta rara kvinna hade gjort en smörgåstårta! Hade hon varit min karl hadde jag nog fällt en tår och blivit rörd av det romantiska i gesten. Men nu är hon inte min karl utan någon annans fruntimmer, så i det här fallet, var det bara väldigt gulligt! Det satt som en smäck. Önskar att jag tagit kort på den fina skapelsen. Tack Matilda!

Proppen kikade över och det blev en hel del hyss med Matildas lilla skitunge som höll låda. Känner mig helt slut. Får börja vänja mig vid känslan. Snart har jag en egen liten kotte som håller låda.

Har landat i sängen med datan. Almis kickar mig i sidan, och den fulla magen tillsammans med griseknoren i ugnen trycker på mot revbenen. Ingen njutbar känsla. Dags att inta soffläge mätt på flera omgångar smörgåstårta, pizza och kaffe.




Bullen gräddas för fullt!



Tills vidare - ofattbart

Rebecca

pretty please...

Nu är det sista avklarat och ansökan om graviditetspenning är inskickad. Tips: var ute i god tid. Det är en del som ska kollas upp, papper som ska fyllas i av arbetsgivare och dyl. Man spyr på tanken över alla papper tillslut, så att vara stressad är inte att rekomendera.

I söndags gick jag in i vecka 27. Inte långt kvar till 1:a maj. Är inställd på att gå över tiden dock, så räknar ankomsten närmare 9:e maj, men allt kan hända....



Bilden är lite grumlig, men vad kan man kräva från en mobilkamera!?
Önskar mig en systemkamera. Skulle vara otroligt värt att ha, speciellt till pyret kommer. Vet inte vad en sån går loss för. Några lax skulle jag tippa. Och jag har minsann inte massa laxar som dräller på mitt konto.
Så, kära jultomten, om du mot förmodan  skulle ha vägarna förbi till våren så ta med dig en systemkamera till mig. Pretty please....


Tills vidare - spännande

Rebecca

RSS 2.0