Fröken doktor

Det var flera som reagerade på att Farbror Doktorn (Barnspecialistmottagningen på Samariterhemmet) inte skrev ut recept för att pricktestet var negativt.  Även jag höjde på ögonbrynet då jag läst att det inte alltid visar sig på test när de är små.

Så idag träffade vi en annan läkare på BVC som tittade frågande på mig och undrade vem (underbetonat "vilken dumma jävel") har sagt att ni inte ska få det på recept för att testet var negativt?
För det första menade hon att man inte brukar göra pricktest på barn under 6 veckor, och för det andra behöver det inte alltid vara positivt utan att man får gå på symptomen i stället.

Då vi anser att utslagen blivit mycket bättre sen vi böt ersättning och att han kräks betydligt mindre så sa läkaren idag att hon gärna skrev ut det på recept till oss!
Tack tack tack!

Förra vägningen hade Almis gått upp 130g på 10 dagar. Väldigt klent. Nojigt. Sen efter det började vi med den nya ersättningen och nu hade lilleman gått upp 400 g på 10 dagar. Skönt. Läkaren trode det berodde på att han inte kräks upp allt som tidigare.



Här är gullet dryga 3 veckor och ser endå relativt bra ut i hyn!

 
4 veckor

Sen blev det bara värre och han blev torr och skorpig. Stackars lilla barn!



Idag är Almis 6½ vecka och väger 4700 g och är 56,5 cm
(Första månaden hade han växt 7 cm. Herre gud! Har dom inte växtvärk!?)















Kommentarer
Postat av: Matilda

Sköönt att det löste sig! Det där med växtvärk funderade faktiskt jag också på... När dom gnäller och gråter och inget är bra, varför måste det vara magont jämt som bvctanterna säger?! Jag tror självklart det kan vara växtvärk ibland!! Dom lääär ha det så snabbt dom växer.

2011-06-20 @ 21:56:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0